Claus Meyer og Løgismose bliver britisk

Den britiske kapitalfond IK Investment Partners har købt gourmetfirmaerne Løgismose og Meyer.

De danske gourmetvirksomheder Meyer og Løgismose er torsdag blevet købt af den britiske kapitalfond IK Investment Partners. Det bekræfter selskaberne i en fælles pressemeddelelse på deres hjemmesider.

Prisen lyder ifølge Finans på 800 millioner kroner for de to danske gourmetikoner, der har været tydelige profiler i dansk gastronomi.

Salget indebærer, at Claus Meyer og familien Grønlykke, der står bag Løgismose, bruger 30 procent af deres fortjeneste ved salget til at investere i det nye selskab.

Det betyder, at Claus Meyer og familien Grønlykke hver især kan høste en gevinst på omkring 280 millioner kroner.

Løgismose har gennem tiden udviklet sig fra at være en lille importør af franske vine til at drive blandt andet Restaurant Kong Hans, Falsled Kro og Løgismose Mejeri, ud over det der i dag hedder Løgismose Gourmet import.

Claus Meyer er ejer og medejer af en række virksomheder, blandt andet Meyers Køkken, Meyers Deli, Meyers Bageri, Meyer Kantine og Meyerfood.

Kapitalfonden IK Investment Partners er en kapitalfond med hovedsæde i London og Jersey, mens de har underafdelinger Hamburg, Paris og Stockholm.

Den britiske kapitalfond har blandt andet danske Danske Vækstkapital som investor i den fond, der nu overtager de to virksomheder. Danske Vækstkapital skulle have investeret 300 millioner i fonden, der skulle have tilsagn for i alt 10 milliarder kroner.

Netmediet Finans meldte i sidste uge, at en handel var på vej, og dengang sagde en "kilde med nært kendskab til processen", at de to madforetagender har en stor fælles interesseflade.

- Der er masser af synergier i de to selskaber, og de har hver især store individuelle kompetencer, som de kan trække på.