I det fynske folks tjeneste

Coop giver nøglerne til talenter

Forventningen stiger hos de ledertalenter, som i en uge skal stå for driften af tre Coop-butikker på Fyn.

00:13

Tre fynske COOP-butikker ryddes for det oprindelige personale for at gøre plads til 36 ledelsestrainees, som skal stå for al butiksdrift den næste uge. 

Det sker som en del af deres to-årige ledelsesuddannelse på Tietgen Kompetencecenter i Odense.

De unge har nøglerne

Hele ugen skal leder-talenterne stå for al drift og tage de nødvendige beslutninger. Undervejs får de tre butikker besøg af Coops øverste ledelse, som tjekker om alt er som det skal være.

- Vi har været i gang med at bygge hele butikken op, som vi gerne vil ha' det. Vi har fået frie tøjler, fortæller Andreas Palm.
Han er leder- og salgstrainee i SuperBrugsen i Næsby og  er forventningsfuld og spændt på, hvordan hans indsats bliver bedømt:

- I min butik er vi 11 personer med 11 forskellige holdninger, så det er en stor personlig udvikling man skal gennemgå. Vi har lært rigtig meget i de få dage vi har været i gang.

Artiklen fortsætter efter tv-indslaget ...

05:35 Luk video

Michael Halberg, varehuschef i Kvickly, Otterup, er helt rolig. Han har selv været igennem uddannelsen:

- Det var en super fed oplevelse, at være ude og prøve at gøre en forskel og prøve at stå med nøglerne selv.

- Det er nogle dygtige unge talenter, som til sommer skal være klar til at komme ud og tage et lederjob, så det er jeg overhovedet ikke nervøs for.

Michael Halberg afslører dog, at der er et par ledere tilbage i butikkerne, så talenterne kan trække på en livline eller to, hvis der opstår problemer.