Coronavirus: Minister er klar til at kompensere for aflyste koncerter

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) vil se på, hvordan man kan hjælpe arrangører, som mister penge på aflysninger grundet coronavirussen covid-19.

Regeringen er klar til at kompensere en del af de tab, som arrangører af for eksempel koncerter har, fordi de må aflyse på grund af coronavirussen covid-19.

Det fortæller erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Statsminister Mette Frederiksen (S) varslede fredag, at de danske myndigheder anbefaler, at arrangementer med over 1.000 mennesker aflyses for at mindske spredningen af coronavirus.

Selv om det kun er en anbefaling, forventes det at blive efterlevet, var meldingen fra statsministeren.

Det rammer blandt andet arrangører af koncerter, fodboldklubber og håndboldklubber, som må lukke færre ind, aflyse eller spille uden publikum.

Opdatering
Clock07. mar 2020, kl. 17:21
Artiklen er skrevet igennem med blandt andet flere udtalelser fra erhvervsminister Simon Kollerup.

Anbefalingen fik fredag arrangørerne af blandt andet fredagens to shows med Adam og Noah i Odeon i Odense til at flytte begge shows til den 30. maj.

På Sct. Knuds Gymnasium i Odense tog man konsekvensen og aflyste aftenens årsfest, mens Alt om Håndarbejde-messen i Lillebæltshallerne i Middelfart blev udskudt. Den skulle have været afviklet fra 13. til 15. marts.

- Regeringen ser gerne på muligheder for kompensation i en eller anden grad. Der er forskellige måder at gøre det på, og vi skal finde den rette model.

- Vi kan godt se, at man mister billetindtægter, når man er nødt til at aflyse for at hjælpe til at inddæmme coronavirus, siger Simon Kollerup.

Fakta: Her er symptomerne på coronasmitte

 

Dele af regeringen skal mandag mødes med repræsentanter for erhvervslivet for at diskutere, hvordan det konkret kan ske. Simon Kollerup fortæller, at der vil være penge med ved mødet.

- Det er klart, at det vil være noget, man skal bruge penge på at gennemføre, siger han.

Arrangører er i en svær situation

Fra flere sider har det mødt kritik, at meldingen om arrangementer med over 1000 mennesker er en anbefaling, som forventes at blive efterlevet, men ikke et decideret forbud.

Det stiller arrangører af for eksempel koncerter i en svær situation, fordi de risikerer at skulle give penge tilbage for billetter og betale musikeren, selv om koncerten må aflyses.

Det fortæller Esben Marcher. Han er sekretariatschef i Dansk Live, der er interesseorganisation for spillesteder og festivaler.

Hvis det i stedet havde været et forbud, ville de kunne have krav på erstatning fra det offentlige.

Hvorfor stiller I det ikke som et decideret krav, at man aflyser de her arrangementer?

- Vi opfordrer til, at vi på tværs af politik, erhvervsliv og civilsamfund hjælper hinanden til at få Danmark igennem den her vanskelige situation, som coronavirusset udgør.

- Derfor har vi valgt at opfordre til, at vi hjælper hinanden. Vi kan godt se, at der på nogle arrangementer er tabte billetindtægter. Derfor er vi klar til at drøfte kompensation, siger Simon Kollerup.

Han siger til TV2 News, at han helst vil undgå at tvinge arrangørerne til aflysningerne.

- Jeg synes, at det er godt, at vi kan løse det her ved at give anbefalinger og hjælpe hinanden. Jeg tror, at det er bedre med den samarbejdende tilgang i stedet for at give påbud.

- Og nu har vi meldt ud, at vi er klar til at diskutere kompensation og finde en model for det, siger Simon Kollerup til TV2 News.

27 er smittet med coronavirus

27 danskere er lørdag bekræftet smittet med coronavirus, oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed på sin hjemmeside. Det er seks tilfælde flere end fredag.

Der er ingen information om de smittede - herunder om de har fået virusset i udlandet eller Danmark. Ingen er døde af coronavirusset i Danmark.

Derudover er der to smittetilfælde på Færøerne.

Foruden de 27 smittede er 458 personer i karantæne i Danmark. På Færøerne er det tal 33. De er i isolation, fordi de har været tæt på en smittet person.

Oversigt

    Oversigt