CPR-numre misbruges oftere

Der er en stigning i sager, der omhandler kriminalitet, hvor personfølsomme oplysninger bliver misbrugt. Det fortæller Fyns Politi.

CPR-nummeret giver mulighed for at tilrane sig yderligere fortrolige oplysninger samt at udnytte dem. Med et CPR-nummer og for eksempel et pas eller et kørekort, er det nemlig muligt at optage lån i en andens navn, oprette nye bank konti eller købe varer.

Og det kan blive en farlig sag, hvis man får misbrugt sine personlige oplysninger, for identitetstyveri er nemlig svært at få stoppe igen.

Albert Rasmussen, der er leder af efterforskning af økonomisk kriminalitet ved Fyns Politi, forklarer, at man skal overbevise virksomhederne om, at man har været udsat for identitetstyveri, og det kan være en både svær og langvarig proces - også selvom man har politiets hjælp i ryggen.

Samtidig er det ikke muligt at få hverken et nyt CPR-nummer eller få spærret det man har, selvom der i Folketinget er en del snak om, at der må findes en løsning på problemet.

Ifølge vicepolitiinspektør Albert Rasmussen gælder det om være påpasselig, når man sidder foran computeren, både hvad angår handel men også offentliggørelse af personlige oplysninger på for eksempel mail eller Facebook.