Cykelmotionister tramper for gode formål

Cykelsport har medvind i disse år og flere og flere kaster sig op på sadlen for at få motion. I modsætning til løb, så handler cykling ikke kun om motion. Cykelmotionisterne tramper nemlig også i pedalerne for et væld af gode formål.

25 ryttere fra Team Odd Fellow med en gennemsnitsalder på 65 år har allerede gjort det. I Kristihimmelfartsferien cyklede de Danmark rundt.

- Vi har samlet 225.000 kroner ind til et hospice for døende, siger holdkaptajnen Jan Ørnhøj.

0906 team odd fellow

Team Odd Fellow er langt fra det eneste cykelhold, der denne sommer bevæger sig ud på lange ture - enten rundt i landet eller til udlandet.

- Der er to ting i det. Jeg får det godt og får plejet min krop, og samtidig kan jeg hjælpe dem, der ikke har det så godt, siger 70-årige Erik Hansen fra Team Odd Fellow.

Startede i Ringe

0906 tam rynkeby

Antallet af cykelteams er eksploderet de senere år, men det hele startede i Ringe for 10 år siden, da otte ryttere for første gang cyklede til Paris med Team Rynkeby.

I dag består Team Rynkeby af 13 hold fra Danmark og Sverige, 123 hjælpere og 589 ryttere - og hvert år bliver der et større og større millionoverskud til Børnecancerfonden.

Skyder frem som paddehatte

0906 team integration

Mere end 1000 ryttere er på venteliste til at deltage i Team Rynkebys ture til Paris. Alle kommer ikke med, og derfor opretter mange deres egne cykelteams.
Udover Team Rynkebys 13 hold kører blandt andet følgende cykelteams i år for et godt formål:

  • Team Rotary Favrskov
  • Team Odd Fellow
  • Team Sydfyn
  • Team Rynkeby
  • Team Odense Integration
  • Team Ringe
  • Team Barneleg
  • Team Tour de Taxa

Udviklingen glæder Fyns største cykelentusiast.

- Det er umådeligt samfundgavnligt at så mange motionerer, men det er også vigtigt at man kan hjælpe fx Børnecancerfonden, når man har de muligheder, siger Team Rynkeby Ringes holdkaptajn, Peder Pedersen.

Godt på tv

Når cykling i modsætning til fx løb ofte bliver kædet sammen med et godt formål har det flere årsager.

- Det er grundlæggende vigtigt, at man kan opkalde sit hold efter sin sponsor, som man også ser de professionelle hold gøre. Derudover er der godt tv-billeder i cykling. Man kan komme tæt på og se rytternes anstrengelser, men også se de mange logoer for sponsorerne, siger Tom Lund, der er formand for Dansk Cykel Union.

Cykelformanden tror dog også at populariteten for motionscykling hænger sammen med at cykling er mere skånsomt mod kroppen end fx løb, og at det er en social sport, hvor man kan snakke sammen mens man sveder.

40.000 til cykling

Men selvom antallet af cykelryttere og cykelteams aldrig har været større end nu, så forventer Peder Pedersen at interessen for cykling vil fortsætte med at vokse.

- Vi ser i fx Canada og Sydafrika at motionscykelløb kan samle op til 40.000 ryttere, og den udvikling vil vi også se herhjemme, lyder det optimistisk fra Peder Pedersen.

Oversigt

    Oversigt