Dagen efter Eriksen faldt om: - Han har det efter omstændighederne okay

Søndag eftermiddag er der nyt om Christian Eriksen, efter han faldt om under Danmarks EM-kamp mod Finland i parken lørdag aften.

Den fynske fodboldspiller Christian Eriksen er fortsat stabil, efter han lørdag aften kollapsede få minutter før første halvleg blev fløjtet af.

Landsholdets læge Morten Boesen fortæller på et pressemøde søndag, at han har snakket med Christian Eriksen et par gange søndag. 

quote Det var en stor lettelse for mig at se Christians smil i dag

Kasper Hjulmand, landstræner

- Han er stadig stabil, og efter omstændighederne har han det godt, lyder det fra landsholdslægen, der uddyber, at stabil dækker over, at Christian Eriksen er vågen, svarer relevant og klart, og at hjertet slår.

Truppen har talt med Eriksen

Han fortæller samtidig, at Christian Eriksens foreløbige test er fine, men at man endnu ikke ved, hvorfor han kollapsede. Han bekræfter dog, at der var tale om hjertestop, og at han blev bragt tilbage til livet med ét stød fra hjertestarteren.

- Jeg er i løbende i dialog med Christian og lægerne, men der er ingen afklaring endnu, fortæller Morten Boesen.

På pressemødet søndag deltager foruden Morten Boesen også fodbolddirektør i DBU Peter Møller og landstræner Kasper Hjulmand.

- Det var en stor lettelse for mig at se Christians smil i dag. Det gør, at jeg kan sidde her, fortæller Kasper Hjulmand.

De øvrige spillere på landsholdet har også haft mulighed for at tale med den fynske midtbanespiller. 

- Vi har talt med ham, og Christian er ved godt mod. Det gjorde et stort indtryk for truppen at tale med Christian, fortæller Peter Møller.


Et hold af krisepsykologer er lige nu tilknyttet landsholdet. De ankom allerede lørdag aften og er også sammen med landsholdet søndag.

Fik Christian tilbage

Landholdets læge Morten Boesen fortalte lørdag aften, at Christian Eriksen både havde vejrtrækning og puls, da lægen nåede ind til ham på banen, kort efter han faldt om. 

Situationen udviklede sig dog hurtigt i en alarmerende retning, og både danske og finske spillere slog ring om den fynske midtbanespiller.

- Han modtog derefter livreddende hjertemassage. Vi fik hurtigt hjælp fra stadionlægen, og vi fik Christian tilbage, fortæller Morten Boesen til Ritzau.

Christian Eriksen blev efterfølgende båret af banen skjult bag hvide lagner. Han var ved bevidsthed, da han blev båret ud.

- Christian talte til mig, inden han blev kørt videre til udredning på hospitalet, siger Morten Boesen.

Christian Eriksen er stadig indlagt til yderligere undersøgelser på Rigshospitalet.

HER OG NU

MEST LÆSTE OM VALGET: