Dagsværkerne mangler jobs

Flere tusinde gymnasieelever er onsdag ude at arbejde eller samle penge ind til Operation Dagsværk. Den årlige indsamling går i år til uddannelse af sigøjnere i Makedonien.

Over halvdelen af eleverne gider ikke deltage

Flere tusinde gymnasieelever er onsdag ude og arbejde eller samle penge ind til Operation Dagsværk. Den årlige indsamling går i år til sigøjnere i Makedonien..

Fyns 5-6000 gymnasieelever har alle fået fri i dag, men mellem en tredjedel og halvdelen af eleverne har valgt at bruge deres fridag på at støtte Operation Dagsværk.

I alt omkring 2-3000 gymnasielever samler penge ind eller laver et stykke betalt dagsarbejde. Det mest almindelig arbejde er vinduespudsning eller oprydning i f.eks. haver eller butikker.

"Vi håber at få indsamlet omkring 20.000 kr", siger Celie Manuel fra Nyborg Gymnasium.

I Odense er opbakningen til Dagsværket traditionelt lidt større end i landkommunerne. På Odense Katedralskole er op mod halvdelen af eleverne på gaden for at samle ind til det gode formål.

Men det kniber med at finde arbejde, så der alt for mange dagværkere på gågaderne i Odense, og det gør det sværere at samle mange penge ind.

Men nogen har dog fået arbejde, og så slider en dagsværker i 7 timer, og lønnen er cirka 250 kroner.