I det fynske folks tjeneste

Daloon: Der er kommet liv i rullen igen

Daloons salg steg med ni procent på det danske marked sidste år. Indtjeningen er steget markant efter hollandsk overtagelse.

Fødevarevirksomheden Daloon i Nyborg har haft et godt 2017. Det viser deres nye regnskab.

Der er for alvor kommet gang i salg og indtjening på fødevarevirksomheden Daloon i Nyborg.

Omsætningen sidste år blev på 191 millioner kroner - det højeste salg i fem år - mens indtjeningen steg fra 13.000 kroner i 2016 til 9,3 millioner sidste år.

Direktionen konkluderer selv, at den negative og stagnerende udvikling er vendt efter, at selskabet er blevet en del af den hollandsk ejede Izico Food Group i februar 2016.

- 2017-regnskabet betragtes af selskabets ledelse som en særdeles tilfredsstillende udvikling og en markant fremgang i et konkurrencepræget marked, hedder det i det netop offentliggjorte regnskab.

Læs også Før årets festival: Tinderbox gav også underskud i 2017

Det går godt i det danske

Væksten i omsætningen kommer primært fra en særdeles flot udvikling i salget på Daloons hovedmarked Danmark, der fremviser en omsætningsvækst på ni procent i forhold til 2016.

Norge ligger på samme niveau som Danmark, mens selskabets andet hovedmarked Tyskland ligger på niveau med sidste års omsætning. Tilsvarende er gældende for det svenske marked.

Ligeledes viser omsætningen i den engelske forretning en positiv udvikling, som blandt andet er begrundet i tilkøbet af virksomheden Goodlife Foods Ltd, som blev erhvervet i slutningen af 2017.

Selskabet forventer i 2018 en tilsvarende vækst som i 2017.

Daloon beskæftigede 87 heltidsansatte i 2017. Det er det samme antal, som de beskæftigede året før.

Læs også Nyt regnskab: Flammen i Odense giver underskud