Daloon må ikke udlede rengøringsvand

Fyns Amts Trafik- og Miljøudvalg sagde torsdag klart nej til at lade Daloon i Nyborg udlede rengøringsvand fra virksomheden ud i Storebælt. Vandet skal i stedet renses i et rensningsanlæg.

-

Fyns Amts Trafik- og Miljøudvalg sagde torsdag klart nej til at lade Daloon i Nyborg udlede rengøringsvand fra virksomheden ud i Storebælt.

Vandet skal i stedet renses i et rensningsanlæg.

- Der er jo også kemikalier i rengøringsvandet, så det vil vi ikke have, siger Poul Weber, der er formand for amtets Trafik- og Miljøudvalg.

Daloon i Nyborg udleder hvert år 50.000 kubikmeter procesvand ud i Storebælt. Nyborg Kommune har givet tilladelse til det, men Fyns Amt har nu med miljøloven i hånden bedt virksomheden finde på en måde, hvorpå vandet renses.

Det gælder både vand fra rengøringsarbejde, der skal sendes til rensningsanlægget samt spildevand.

Udvalget har nu henstillet til Miljøstyrelsen at give virksomheden et halvt år til at finde en måde at rense spildevandet på.

- Vi har kendskab til en anden tilsvarende virksomhed på Sjælland, hvor man kan rense spildevandet, så 85 procent af det kan genanvendes. Og da der står i miljøloven, at man skal bruge den bedst mulige teknologi, der findes, så får Daloon altså et halvt år til at finde på noget, siger Poul Weber, formand for Trafik- og Miljøudvalget.