I det fynske folks tjeneste

Dan Jørgensen: Stram udlændingelovgivning er nødvendig

Der er ingen vej udenom. Så kontant er meldingen fra Dan Jørgensen til partifæller, der er skeptiske overfor partiets udlændingepolitik.

00:31

1 af 2

Hver andet socialdemokratisk byrådsmedlem på Fyn mener, at Socialdemokraterne lægger stemmer til en alt for stram udlændingepolitisk linje. Det viser en rundspørge, som Fyens Stiftstidende har lavet.

Nu koster udlændigepolitiken partiet medlemmer. Tidligere i dag meldte byrådsmedlem, Mads Holdgaard, i Faaborg-Midtfyn Kommune sig ud af partiet:

- Skellet er nu for stort til, at jeg føler mig til rette i partiet, og jeg kan derfor ikke længere stå på mål for de værdier Socialdemokraternes folketingsgruppe i dag repræsenterer. Deres klare opbakning til regeringens asyl- og udlændingepolitik er chokerende, siger Mads Holdgaard.

Men den stramme linje er nødvendig, også selvom det koster medlemmer. Det siger Socialdemokratiets integrations- og udlændingeordfører, Dan Jørgensen, til TV 2/FYN:

- Jeg er da altid ked af, når vores parti mister medlemmer. Jeg må omvendt sige, at jeg er i Folketinget for at træffe beslutninger, som er rigtige. Og lige nu er der ikke nogen nemme veje. Der er ikke nogen nemme løsninger, siger Dan Jørgensen og fortsætter:

- Vi er nødt til at stramme op, hvis ikke vi vil ende som i Sverige, hvor systemerne er brudt sammen. Vi skal kunne tage ordentligt imod de mennesker, som kommer til Danmark. De skal kunne intergreres, og vi skal kunne bevare vores velfærdssamfund. Det kan vi ikke, hvis ikke vi strammer op på vores udlændingelovgivning.

04:23

Se hele interviewet med Dan Jørgensen her

Luk video