Danionics nedjusterer forventningerne

Det går fortsat ned af bakke for det fynske it-lokomotiv, Danionics. I sit halvårsregnskab varsler batteriproducenten et nyt kæmpe underskud i år og halverer forventningerne til omsætningen. Regnskabet fik torsdag Danionics aktie til at styrtdykke på Fondsbørsen.

-

Det går fortsat ned af bakke for det fynske it-lokomotiv, Danionics. Den fynske batteriproducent varsler nyt kæmpe underskud i år og halverer forventningerne til omsætningen.

I sit halvårsregnskab meddeler Danionics, der laver batterier til bærbar elektronik, at virksomheden forventer et underskud i år i samme størrelse som i 2001. Underskuddet sidste år var på 49 mio. kr.  Samtidig regner den børsnoterede virksomhed nu med en årsomsætning på 200-250 mio. kr, hvor skønnet tidligere har lydt på mellem 450 og 600 mio. kr.

Ledelsen i Danionics kalder halvårsregnskabet utilfredsstillende, og regnskabet fik da også firmaets aktie til at styrtdykke på Fondsbørsen. Torsdag formiddag blev Danionics aktier solgt til kurs 42,5, hvilket er et fald på næsten 17 procent i forhold til onsdag.