Danmarks bedste børne-kokke er fundet: Se opskrifterne her

I Odense blev der tirsdag dystet i madkundskab. Du kan læse mere om vinderen og få inspiration til lækre opskrifter inden for årets tema: konservering.

Det er blevet ’in’ at sylte, ryge, fermentere og tørre forskellige madvarer. Dels fordi disse tilberedningsformer gør, at madvarerne kan holde sig i længere tid, men også fordi konserveringen giver anderledes smagsoplevelser, end hvad der normalvis gør sig gældende i det traditionelle køkken.

Derfor var årets tema konservering i tirsdagens danmarksmesterskab i madkundskab, hvor ti skoler i sjette klasse deltog i kampen om at blive landets bedste børne-kokke.  

Det var prinsesse Marie og miljø- og fødevareminster Esben Lunde Larsen (V), som offentliggjorde vinderen af danmarksmesterskabet i madkundskab 2018.

Vinderne af DM i madkundskab blev Fællesskolen Hammelev Sct. Severin fra Haderslev.

Her er nogle af de opskrifter, eleverne lavede under tirsdagens danmarksmesterskab i madkundskab 2018:

De ti finalister i madkundskab 2018

Hotdogs med remoulade var et af de bud, eleverne kom med i kampen om førstepladsen til DM i madkundskab.
Hotdogs med remoulade var et af de bud, eleverne kom med i kampen om førstepladsen til DM i madkundskab.
Foto: Anders Høgh