Dansk dameduo ror sig i semifinalen ved VM

Juliane Elander Rasmussen og Anne Lolk leverede en fin præstation og er klar til semifinalen ved VM i roning.

Mens regnen tirsdag silede ned over Lac Aiguebelette, hvor VM i roning afvikles, så blev onsdag en brandvarm dag, hvor Danmark havde ikke færre end seks både i aktion.

Bedst gik det for kvindernes letvægtsdoublesculler med Juliane Elander Rasmussen og Anne Lolk, som leverede en flot indsats i kvartfinalen.

De to rutinerede roere brugte al deres erfaring og sikrede sig en andenplads, som var nok til at avancere til semifinalen, eftersom de tre første i heatet ville gå videre.

Danskerne viste superform, da de førte de første 1500 meter i hård kamp med Englands verdensrekordholdere, Charlotte Taylor og Katherine Copeland, refereres det på roning.dk.

Det lykkedes englænderne at klemme sig forbi Juliane Elander Rasmussen og Anne Lolk i slutfasen, men det gjorde ikke så meget, for danskerne holdt fast i andenpladsen foran svenskerne på tredjepladsen.

Juliane Elander Rasmussen og Anne Lolk skal torsdag ro semifinale for at nå i A-finalen, som er målet for de potentielle OL-deltagere.

Tidligere onsdag magtede Aja Runge Holmegaard, Mathilde Persson, Helene Nygaard Olsen og Marie Westhausen Gottlieb ikke at nå videre til finalen, selv om de kæmpede for sagen.

Kvindernes letvægtsdobbeltfirer blev sat til vægs af Kina, USA, Italien og Argentina i deres opsamlingsløb, og det var kun nok til at nå i fredagens B-finale.

Det lykkedes ikke for herrernes letvægtsdobbeltsculler Jens Noll Nielsen og Henrik Stephansen at komme videre til semifinalen.

Både Norge, Schweiz, Polen var bedre end Danmark i disciplinen. Jens Noll Nielsen og Henrik Stephansen skal torsdag ro semifinale om at nå i enten C- eller D-finalen.

Heller ikke kvindernes dobbeltsculler Lisbet Falch Jakobsen og Mette Dyrlund nåede videre fra kvartfinalen, da de sluttede som treer i deres opsamlingsheat, hvor kun de første to både ville komme videre til semifinalen.

Danmark skal nu ro semifinale om at komme i enten C- eller D-finalen torsdag.

Yderligere to danske både skal i vandet onsdag.