I det fynske folks tjeneste

Dansk herredouble er i finalen i Korea

Carsten Mogensen og Mathias Boe sikrer sig finaleplads i Korea efter sejr over kinesere. Mixeddouble er ude.

Den danske badmintonduo Mathias Boe og Carsten Mogensen vinder semifinalen ved Super Series Premier-turneringen Korea Open.

Herredoublen sejrer i tre sæt 19-21, 21-10, 21-18 over kineserne Wei Hong og Ye Shen. Efter et tæt første sæt, som danskerne dog tabte 19-21, var det Carsten Mogensen og Mathias Boe, der var ovenpå i andet sæt, som de tog sikkert 21-10.

I første halvdel af tredje og afgørende sæt var danskerne et par skridt efter. Parret kom imidlertid tilbage og sikrede sig en føring på 16-14. Herefter fulgtes parrene pænt, men danskerne tog det længste strå og vandt 21-18.

Til gengæld kunne mixed doublen Joachim Fischer og Christinna Pedersen intet stille op mod det kinesiske par Nan Zhang og Yunlei Zhao. Danskerne tabte sin semifinale stort til de fjerdeseedede kinesere med 16-21, 3-21 på blot 31 minutter.

Det danske par var nogenlunde med i første sæt, men i andet sæt var der kun et mixeddoublepar på banen. Således lykkedes det kun for danskerne at vinde tre bolde i sættet.

Endvidere missede Christinna Pedersen muligheden for finaleplads i damedouble, da hun sammen med Kamilla Rytter Juhl tabte til et kinesisk par. Damedoublen måtte forlade turneringen efter cifrene 19-21, 21-19, 11-21 til Tang Jinhua og Ma Jin.

Mens første sæt var tæt, lagde kineserne stærkt ud i andet sæt og holdt føringen indtil slutningen af sættet, hvor danskerne kom tilbage - og dermed sikrede sig et tredje og afgørende sæt.

Efter nederlag i såvel mixeddouble som damedouble er herredoublen Carsten Mogensen og Mathias Boe dermed ene om at repræsentere Danmark på finaledagen i Korea. De sidste singler røg nemlig ud torsdag i anden runde.

/ritzau/