Dansk herredouble ryger ud af VM

Mathias Boe og Carsten Mogensen tabte til syvendeseedede kinesere i kvartfinalen ved VM i badminton i Jakarta.

Den danske herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen er færdig ved VM i badminton i Jakarta.

Danskerne tabte kvartfinalen mod kineserne Xiaolong Liu og Zihan Qiu i to sæt, kort efter at Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl havde spillet Danmark i semifinalen i damedouble.

Sætcifrene lød på 21-15 og 21-18 til kineserne i en kamp, hvor danskerne generelt var fint spillende, men lige manglede det sidste.

Efter et tungt første sæt fik de to danskere ellers godt fat i spillet i andet sæt.

Venstrehåndsspilleren Xiaolong Liu var i en klasse for sig i kvartfinalen. Han nåede flere gange nærmest umulige bolde og var tydeligt en mand, danskerne skulle forsøge at spille udenom.

Det lykkedes til tider, og de to danskere kom foran 15-14 i andet sæt. Det var kun anden gang i sættet, at de havde føring mod kineserne.

Men det var ikke nok.

Selv om de danske All England-vindere var seedet som nummer to ved VM, har Mathias Boe og Carsten Mogensen tradition for at have det svært mod de syvendeseedede kinesere. Faktisk har og Boe og Mogensen tabt fem af deres i alt syv indbyrdes opgør.

Tidligere fredag har Viktor Axelsen tabt en tæt kamp mod Chen Long i herresingle, mens damedoublen med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl spillede sig i VM-semifinalen.