Dansk herredouble taber gysersemifinale i Dubai

Mathias Boe og Carsten Mogensen er ude af sæsonfinalen i Dubai efter nederlag i tredje sæt til kinesisk par.

Mathias Boe og Carsten Mogensen var tæt på, men måtte lørdag vinke farvel til en finaleplads i herredouble i World Superseries Finals i badminton.

 - Det er dårligt. Vi havde kontrol, selv om vi ikke spillede godt.

 Danskerne var oppe imod den kinesiske duo Chai Biao og Hong Wei, og det blev en langstrakt affære, hvor kineserne vandt 17-21, 21-19, 24-22 i en særdeles tæt og hård kamp, hvor danskerne havde fem matchbolde i tredje sæt uden at kunne udnytte dem.

 Det kunne kineserne i stedet i deres første forsøg.

 Første sæt var en tæt forestilling i indledningen, men kineserne øgede til 10-6-føring. Det blev tæt igen ved kinesisk føring 11-10, og det danske par spillede fornuftigt og kom foran 19-16, og Mathias Boe og Carsten Mogensen tog første sæt 21-17.

 Fredag slog danskerne den kinesiske duo med cifrene 21-18, 21-19 i et opgør, der også blev tæt.

 Det samme var andet sæt fra starten, hvor Boe og Mogensen kom tilbage på 9-9. Godt spil af danskerne skabte en føring på 14-12, og den danske duo lurede hele tiden på, om det var nu, kineserne ville blive knækket.

 Men de holdt fast og spillede godt og udlignede til 16-16 med en bold, der blev spillet helt til baglinjen.

 Chai Biao og Hong Wei vandt fire point i træk og var pludselig foran 18-16 i den tætte dyst, hvor nerverne sad uden på trøjerne på begge sider af nettet. Et vigtigt point blev vundet af danskerne som reducerede til 18-19 i en hård duel, der sled på kræfterne.

 Herefter servede Mogensen, men kineserne vandt pointet. Danskerne fulgte op og ved 19-20 servede Boe, men Mogensen slog bolden ud, og danskerne tabte andet sæt 19-21.

 I tredje sæt var stillingen både 4-4 og 6-6 og bagud 8-10 vandt danskerne tre point i træk og kom foran i kampen, der nu var lidt af en gyser.

 Det blev 15-15 og Mogensen skiftede ketsjer og servede ved dansk 16-15-føring, men igen blev der udlignet, og det blev også 17-17 i et sæt, hvor ingen ville smide point, men danskerne holdt på nerverne og kom foran 20-17 og fik tre matchbolde.

 De to første blev smidt, og kineserne overlevede også den tredje, og det blev også 21-21 i et drama, før danskerne havde den femte matchbold i tredje sæt, som heller ikke blev udnyttet, og så fik kineserne matchbold foran 23-22 og vandt kampen og finalepladsen.

 - Det er dårligt. Vi havde kontrol, selv om vi ikke spillede godt. Vi formåede ikke at lukke den, så det var for ringe, men sådan er det, siger Carsten Mogensen til TV2 Sport.