Dansk herredouble vinder India Open

Den danske herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen vandt India Open med sejr over parrets onde ånd.

Den danske herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen vandt søndag Super Series-badmintonturneringen India Open med finalesejr på 17-21, 21-15 og 21-15 over kineserne Qiu Zihan og Liu Xiaolong.

Dermed blev de to pars femte møde det første nogensinde, som er endt med dansk sejr.

- Vi har aldrig slået det her par før, så vi er selvfølgelig utroligt glade for at vinde her i Indien, lød Mathias Boes ord i et interview i hallen straks efter matchbolden.

Danskerne spillede bedre og bedre efterhånden som kampen skred frem, og det lignede især en stor mental styrke.

De spillede skidt i første sæt. Havde ganske vist kontakt med kineserne ved 15-15, men det var som om kineserne havde et gear mere, og de to danskere var aldrig foran.

Det kom de i andet sæt. Danskerne måtte som oftest kæmpe lidt mere for deres point, og det gjorde Boe og Mogensen i andet sæt. De kom foran 8-4, blev indhentet og trak fra igen ved 11-11.

Mathias Boe og Carsten Mogensen fik en skidt indledning på tredje sæt. Danskerne lavede simple fejl og forærede nærmest kineserne en håndfuld point. Det betød kinesisk føring på både 7-3 og 8-5, men danskernes moral var i orden, og parrene byttede side ved dansk føring på 11-10.

Derefter så de sig aldrig tilbage.

Særligt en lang duel, der gav dansk føring på 14-11 må have givet danskerne ekstra selvtillid. En flot opsamling af Carsten Mogensen gav dansk point og han kunne kigge hen på modstanderne med knyttet næve og stift blik.

Med en tredjeplads på verdensranglisten, er danskerne tre pladser bedre end kineserne. Alligevel har det kinesiske par status som en slags ond ånd for Boe og Mogensen.

Finalesejren var Boe og Mogensens anden Super Series-sejr i 2014. Parret vandt også i Korea i januar.

Næste store turnering for de danske badmintonspillere er EM om tre uger.