Dansk verdensmester i Orienteringsløb

Danskeren Søren Bobach vandt lørdag det individuelle VM i orienteringsløb. Fynboen Tue Lassen fra Faaborg Orienteringsklub løb sig ind på tredjepladsen.

Blot en time efter Maja Alm vandt bronze på sprintdistancen ved VM i orienteringsløb i Venedig i Italien, fulgte Søren Bobach op ved at blive historiens blot anden individuelle verdensmester, da han sejrede i en tæt finale - og Tue Lassen fulgte op med at vinde endnu en dansk bronzemedalje.

Mens Maja på forhånd var favorit til at vinde medalje, er de danske herrers medaljer en kæmpe overraskelse - særligt med to af slagsen.

Søren Bobach startede tidligt og kom i mål i klart bedste tid og kunne så blot sætte sig og vente på de efterfølgende 27 løbere.

25-årige Søren Bobach, der til daglig stiller op for orienteringsklubben Pan i Aarhus, har været plaget af skader, der blandt andet kostede ham deltagelsen i sidste års VM, men kom tilbage med et fornemt comeback:

- Jeg har bevidst satset på de kortere distancer i min genoptræning, og i dag løb jeg et stort set perfekt løb, så den taktik har altså vist sig at være den helt rigtige, jublede en glad Søren Bobach, da sejren var sikret.

Det er første gang nogensinde, at Danmark tager mere end én medalje til et VM - og er således nu efter første dag allerede oppe på tre af slagsen!

Herrer, 4.400 m, 20 poster

1. Søren Bobach, Danmark 15.37

2. Daniel Hubmann, Schweiz 15.39

3. Tue Lassen, Danmark 15.41

39. Andreas Boesen, Danmark 17.44

Ud over Tue Lassen blev en anden fynbo flot placeret. Emma Klingenberg, der også er fra Faaborg Orienteringsklub, kom i mål på en 10. plads for kvinderne.