Dansk VM-titelforsvar virker langt væk

Speedwaylandstræner Jan Stæchmann konstaterer, at et dansk titelforsvar i hold-VM ser yderst sort ud efter Nicki Pedersens voldsomme styrt i semifinalen.

Det danske speedwaylandshold får svært ved at forsvare VM-titlen for hold.

Sådan er meldingen fra landstræner Jan Stæchmann, der lørdag aften i første omgang måtte se sit hold misse årets VM-finale. Holdets frontmand Nicki Pedersen blev i semifinalen foran hjemmebanepublikummet i Vojens skadet med forbrændinger på sit ene ben efter et voldsomt styrt i heat 15, og han er efter alt at dømme ikke med, når Danmark på torsdag får en ny chance for en finaleplads.

- Jeg må sige, at det ser skidt ud med vores chancer. Men det nytter ikke noget, at vi sætter os ned og græder over det, der er sket. Nu må vi kigge lyst på det, samle skårene op og se, hvad vi kan få ud af det, fortæller landstræneren til Ritzau.

Han ved ikke, hvor længe Nicki Pedersen, der også er forsvarende individuel verdensmester, må holde pause.

- Vi skal være glade for, at der ikke skete mere med ham, for det kunne være gået meget værre. Lægen siger, at det ikke er så galt, som det ser ud til. Nicki vil komme sig igen, og det er det vigtigste, siger landstræneren.

En anden dansk profil, Hans Andersen, kørte på grund af en forslået hånd ikke med i semifinalen, hvor Danmark blot blev nummer tre ud af fire nationer.

- At Hans bliver klar, er alfa-omega for os, lyder det fra Jan Stæchmann.

På torsdag skal Danmark ud i en såkaldt raceoff mod nummer to og tre fra den anden semifinale om de to sidste pladser til finalen, der køres på lørdag i næste uge i polske Leszno.