Danske grand prix-drenge: Vi er først lige begyndt

Selvom de røg ud af semifinalen af Eurovision, er der stadig høje ambitioner hos Anti Social Media.

De blev sat sammen som band for at være med i melodi grand prix, men selvom det tirsdag aften sluttede ved semifinalen i Eurovision for den danske gruppe Anti Social Media, så er bandet langt fra færdig med hinanden af den grund.

- Vi har stadig koncerter, vi skal spille, så det slår os ikke rigtig ud, siger bandets forsanger, Philip Ørting Russell Thornhill, dagen derpå.

Han bliver bakket op af trommeslager Emil Vissing:

- Det er jo først begyndelsen for os. Og vi glæder os rigtig meget til at komme ud og spille musik. Grand Prix'et har ligesom været en kickstarter til at komme i gang, siger han.

Han mener, at det kommer bandet til gode, at det i den tid, der er gået mellem det danske og det europæiske melodi grand prix, har knoklet i studiet for at indspille en EP, der er en elektronisk udgivelse bestående af en håndfuld sange.

- Vi har jo aldrig været et band, der bare ville være med i Eurovision, det er jo også derfor, vi har lavet en EP, siger han.

- Jeg er rigtigt glad for, at vi har fået den lavet. Vi har fået en masse eksponering i det her program, og nu har vi noget, vi rent faktisk kan tage ud og spille, medgiver guitaristen Nikolaj Tøth Andersen.

Det såkaldte grand prix-stempel er de ikke så bange for.

- Vi har nok altid været de slemme drenge i klassen, der ikke var så grand prix-agtige. Vi har ikke taget konkurrencen så højtideligt. Vi har været os selv hele vejen igennem, siger Philip Ørting Russell Thornhill.

Ingen af dem fortryder, at de har fået deres gennembrud i den sammenhæng.

- Selvfølgelig har grandprixet betydet noget, for det er jo det, der har startet det hele, men det er altså også kun en start. Vi har startet motoren, og nu skal hjulene bare trille.

- Det skal der altså knokles for. Det ved vi, fordi vi alle sammen har erfaring med andre bands og har spillet musik i mange år, siger Emil Vissing, der tidligere blandt andet har spillet i bandet Reptile Youth.

Det er altså nu, det for alvor bliver hårdt arbejde for Anti Social Media.

- Vi ved, at lige pludselig så ringer telefonen ikke længere. Det gør den lige nu, men vi er fuldt bevidste om, at det ikke nytter noget bare at læne sig tilbage. Nu skal vi bevise, at vi kan mere end grand prix, siger Philip Ørting Russell Thornhill.