I det fynske folks tjeneste

Danske sommerhuse: Prisfaldet ser ud til at stoppe

Priserne er svagt stigende på sommerhusmarkedet, som ellers har været plaget af magre år, viser juni-tal.

Flere år med faldende priser ser ud til at være slut for landets sommerhusejere.

Nye juni-tal fra Boligsidens Markedsindeks viser nemlig, at prisnedslagene er blevet 10 procent mindre fra maj til juni, mens salgspriserne i samme periode er steget svagt med 0,2 procent.

- Prisfaldet er stoppet på sommerhusmarkedet, og priskurven er siden årsskiftet fladet ud. Og selvom der stadig gives store nedslag i prisen, er nedslagene ikke så store, som de har været, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

- Men før man som sommerhusejer får armene helt op over hovedet, skal man huske på, at det netop nu er højsæson for sommerhussalget, og det påvirker selvfølgelig tallene i en positiv retning, fortsætter hun.

Selvom sæsonen måske spiller ind på den - for sommerhusejerne - positive udvikling, understreger Birgit Daetz, at Boligsiden.dk's analyser peger på mere positive takter på sommerhusmarkedet.

Sommerhuspriserne har siden januar ligget mere stabilt, og der bliver nu også givet mindre prisnedslag.

Der bliver i øjeblikket givet nedslag på 1200 kroner per kvadratmeter. Med andre ord bliver der i gennemsnit barberet godt 100.000 kroner af udbudsprisen, når sommerhushandlen skal på plads.

For et år siden var nedslagene i gennemsnit på godt 110.000 kroner.

- Og det er også tegn på, at der begynder at være bevægelser i det her marked, siger Birgit Daetz.

Også salgstiden på de danske sommerhuse har fået et nøk i den rigtige retning. Salgstiden er fra maj til juni faldet med seks procent.

Sommerhusejerne skal dog stadig kæmpe mere end andre boligejere for at få solgt huset. I gennemsnit tager det over 300 dage at komme af med sit sommerhus.