Danske unge er tv-narkomaner

Unge fra 11 til 15 år ser mere tv. I weekenden ser 45 procent af de 15-årige drenge tv over fire timer dagligt

Unge danske teenagere er storforbrugere af tv og dvd-film.

Hver femte dreng og pige i 11-, 13- og 15-års-alderen bruger således mindst fire timer dagligt på at se tv eller dvd-film.

I weekenden er de unges inaktive ophold foran skærmen endnu større.

45 procent af de 15-årige drenge og 40 procent af de 15-årige piger kigger ind i skærmen over fire timer både lørdag og søndag.

Det fremgår af den såkaldte skolebørnsundersøgelse, som udgives af Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet. Undersøgelsen udkommer til april.

Undersøgelsen fokuserer bredt på skolebørns sundhed og trivsel, men allerede nu offentliggør instituttet en flig af undersøgelsen med fokus på fysisk aktivitet og inaktivitet - herunder tv-kigning.

Der er stadig større fokus på stillesiddende aktiviteter som f.eks. at se tv i forbindelse med forskning i fysisk aktivitet og i forbindelse med udviklingen i overvægt blandt børn.

Undersøgelsen viser, at tv-forbruget fra de unge er fyldt 11 år til de er 15 år stiger jævnt, og tallene viser, at drengene ser noget mere tv end pigerne. Blandt de 15-årige drenge ser 27 procent mindst fire timers tv dagligt, mens det hos pigerne kun er 20 procent.