I det fynske folks tjeneste

Danske verdensettere vinder Korea Open for tredje gang

Mathias Boe og Carsten Mogensen vandt Super Series-turneringen Korea Open efter sejr i tre sæt mod indonesere.

Foto: Henning Bagger / Scanpix

Den topseedede herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen er for tredje gang i karrieren strøget helt til tops i Korea Open.

Verdensetterne, der også triumferede i Super Series-turneringen i 2009 og 2014, vandt søndagens finale med 21-19, 19-21, 21-15 over de andenseedede indonesere, Marcus Fernaldi Gideon og Kevin Sanjaya Sukamuljo.

Dermed er den succesfulde danske duo oppe på 16 Super Series-titler i karrieren.

Der var lagt op til et brag af en finale mellem de to finaleseedede par, og for tredje gang ud af lige så mange mulige i 2017 resulterede et møde imellem dem med dansk sejr.

Første sæt blev meget jævnbyrdigt og bød til tider på meget velspillede dueller. Indoneserne førte midtvejs med 11-9, men danskerne var bedst, da det skulle afgøres.

Boe og Mogensen kom første gang foran med to point ved 17-15, og de slap ikke grebet. De havde fået godt fat i den forreste del af banen og afgjorde sættet på den anden sætbold. 

Læs også Flot comeback sender Boe og Mogensen i Korea Open-finale

Indoneserne kom bedst fra start i andet sæt med føringen 4-1, og danskerne måtte flere gange lukke huller på tre point. Blandt andet til stillingen 17-17.

Det trak op til dansk sejr ved 19-18, men så var marginalerne imod danskerne. Først fejlbedømte Mathias Boe en bold, så kan kom til at fejle, og derefter var netkanten med indoneserne, der udnyttede den første sætbold.

I tredje sæt var danskerne i teten fra start, og det gav føring på 7-4, men indoneserne svarede tilbage ved at vinde de næste fire point.

Men Boe og Mogensen genfandt hurtigt rytmen og var nu generelt dominerende. Det skabte en føring på 15-11, og så begyndte det at dufte af dansk triumf.

Carsten Mogensen skaffede fem matchbolde med en kvik returnering, og da indoneserne sendte den første i nettet, kunne danskerne juble over endnu en triumf. 

Læs også Boe og Mogensen sikkert i kvartfinalen i Korea