I det fynske folks tjeneste

Dansker indlagt på OUH med tarmsmitte

Den første dansker er smittet med den dødelige e-colibakterie, der hærger store dele af Tyskland. Vedkommende er indlagt på OUH. Det bekræfter Sundhedsstyrelsen over for TV 2.

600 smittet og fire døde

- Vi kan bekræfte, at patienter er ind­lagt med mistanke om, at de er smittet med den type bakterie, som florerer i Nordtyskland.

Den voldsomme bakterie har smittet 600 tyskere og fire har mistet livet. Smitten er en speciel bakterie med symptomer som alvorlig diarré med blod i.

- Bakterien kan føre til nyresvigt og blødningsforstyrrelser, der kan påvirke vitale organer og i sidste ende føre til døden, udtalte Kåre Mølbak fra Statens Seruminstitut onsdag til TV 2.

Ifølge TV 2s oplysninger, er en person blevet overført fra Esbjerg Sygehus til Odense Universi­tetshospi­tal. Statens Serum Institut oplyser, at et beredskab er sat i værk.

Smittekilden

Eksperter mener, at smittekilden kan være frugt eller grøntsager. Men de tyske myndigheder har endnu ikke fundet smittekilden. Man ved endnu ikke, hvordan fødevarerne er blevet forurenet, eller hvor de er blevet solgt.

Sundhedsstyrelsen opfordrer til at søge læge, hvis følgende symptomer opstår:

  • Blodig diarre
  • Feber
  • Opkastning
  • Hvis man har været i Tyskland indenfor den seneste måned