I det fynske folks tjeneste

Dansker vil bygge H.C. Andersen-land i England

Dansker arbejder vil bygge et H.C. Andersen-eventyrland i Yorkshire. Det skal stå klar til OL i London 2012.

Forretningsmanden Karsten R. Andreasen vil bygge Nordeuropas største indendørs eventyrland i Yorkshire i England. I projektet indgår også et luksushotel, 280 penthouse-lejligheder, et indkøbscenter med 135 forretninger og 15 restauranter, fire biografer og et hospice for kræftramte børn.

Den 52-årige Karsten R. Andreasen kommer oprindelig fra Fyn, men bor nu i Reading i England, hvor han leder selskabet "Hans Christian Andersen Theme Park Centre UK PLC."

- Alt er på plads ned til mindste detalje med hensyn til finansieringen, siger Karsten R. Andreasen til Ritzau.

Karsten Andreasen er hovedaktionær i projektet. Ejerkredsen består af omkring 30 enkeltpersoner fra hele verden.

Borgmesteren i Doncaster i det sydlige Yorkshire har dog endnu ikke tage stilling til projektet.

- Vi har svaret Mr. Andreasen, at vi har brug for mere information, før byrådet kan tage stilling til tilbuddet. Det er altså for tidligt at sige noget endeligt, men vi er en ambitiøs kommune, som principielt er velvilligt indstillet over for idéer, der kan komme byen til gavn, siger borgmester Martin Winter, Labour til Ritzau.

Dr.phil. Johan de Mylius, leder af H.C. Andersen-Centret under Syddansk Universitet i Odense, ikke umiddelbart imponeret over projektet.

- Jeg har fået en opfordring fra selskabet til at blive medlem af bestyrelsen, men det har ikke været muligt at få uddybende oplysninger om, hvad opgaven går ud på. Det virker efter min
opfattelse ikke seriøst, men det er nu heller ikke første gang, at jeg er blevet præsenteret for højtflyvende planer i forbindelse med H.C. Andersen, siger Johan de Mylius.

Vis stort kort