I det fynske folks tjeneste

Danskerne elsker Fyn

Danskerne elsker at holde ferie på Fyn. Landsdelen har haft landets største turismevækst, men generel synes interessen for at holde ferie i Danmark at være faldende.

Fyn har Amanda i Kerteminde, H.C. Anderses hus i Odense og Egeskov Slot med voldgraven omkring på Sydfyn. Men det alene gør det ikke, mener turistchef i Faaborg-Midtfyn Lene-Marianne Nielsen.
- Vi står sammen rent markedsføringsmæssigt her på Fyn og mødes og udveksler erfaringer. Det giver meget, mener hun.

I hvert fald har det fynske turisterhverv bedre tag i danskerne, end man har det andre steder i landet, skriver Berlingske Tidende.

Hvor dansk turisme i de første ti måneder af 2008 steg 2,5 pct. på landsplan, var Fyn den suveræne topscorer med syv pct. stigning. Bedst er det gået for de fynske campingpladser, der havde 10,8 pct. flere danske gæster i forhold til året før.

Dermed bryder Fyn med tendensen til, at danskerne er begyndt at miste interessen for at holde ferie herhjemme. Efter vækstraten i antallet af danske overnatninger er faldet fra 8 til 4 pct. de foregående år på landsplan, viser tal fra Danmarks Statistik, at fremgangen sidste år var nede under 2,5 pct.