I det fynske folks tjeneste

Danskerne elsker OB

OB fik en andenplads i Superligaen denne sæson, men når det gælder populariteten blandt danskerne er den fynsk storklub nummer et.

En ny undersøgelse viser, at OB på landsplan er den mest populære Superligaklub.

13,9 procent af de adspurgte danskere angiver nemlig, at de holder med OB. AaB er på andenpladsen med 13 procent, Brøndby er nummer tre med 12,7 procent og FCK ligger nummer fire med en opbakning fra 11,4 procent af danskerne.

- Selfølgelig skal OB være stolte af de tal. Men man skal også tage med med, at mange fodboldfans udenfor København-området automatisk holder med den klub, der er tættest på at drille FCK og Brøndby, forklarer Claus Bo Hansen, der er partner i det firma, som har foretaget undersøgelsen.

Derudover er OBs projekt med især at blive øens foretrukne hold også vundet frem. Undersøgelsen viser, at mere end 60 procent af fynboerne holder med OB.

- Tidligere så man knægte i skolegårde på Fyn rende rundt i trøjer med FCK eller Brøndbys logo, men sådan er det ikke mere, siger Claus Bo Hansen.

Undersøgelsen er foretaget af A&B ANALYSE. Der er undersøgt et panel bestående af 1278 danskere mellem 18 og 70 år. Panelet er vægtet i alder, køn og geografi, så de afspejler den danske befolkning.