I det fynske folks tjeneste

Danskerne må holde Kristi Himmelfart med regntøj på

Vejret byder på regn, når de fleste danskere holder fri de kommende dage.

Det er noget af et vejrskift, som danskerne er vågnet op til onsdag morgen. Sol og skyfri himmel er blevet til silende regn, og hvis man ikke allerede har fundet gummistøvler og paraply frem, så er det på tide.

For de næste dage, når mange danskere holder fri i forbindelse med Kristi Himmelfart, bliver det også regnvejr, lyder det fra DMI.

- Jeg vil ikke kalde det dårligt vejr, men det er noget ustabilt vejr, og man kan godt regne med, at der kommer nedbør over det hele, siger meteorolog Lars Henriksen.

- Vi får nok solen at se alle dage i mere eller mindre grad, men indimellem kommer der altså også byger og nogle steder regulær regn over de næste dage, siger han.

Onsdag forventer DMI, at det bliver regn over hele landet, og senere onsdag kan der endda komme torden. Det våde vejr forsætter altså hen over weekenden.

Det bliver dog fortsat til temperaturer i den lune ende fra torsdag til søndag, selvom det ikke vil kunne måle sig med de seneste dages sommervejr.

Temperaturen kan onsdag måske nå helt op til 20 grader. Herefter bliver det noget køligere over hele landet.

- Temperaturen vil ligge mellem 12 og op til 17 grader i dagtimerne, så det er ganske fint, siger Lars Henriksen.

- Dertil kommer, at der ikke vil være så meget vind. Vinden vil være svag til jævn og overvejende fra sydøstlig retning, tilføjer han.

Vi skal helt hen i næste uge, før der er lidt mere tørvejr og varme på vej.

Alt i alt bliver det altså noget af et skift fra de seneste dages sommervejr, hvor årets varmerekord blandt andet blev sat i København.

Klokken 14.30 tirsdag målte DMI's vejrstation ved Landbohøjskolen i København 23,6 grader.