Dårligt badevejr giver kun lille fald i drukneulykker

Dårligt vejr giver færre drukneulykker. Alligevel bør livreddernes sæson justeres, påpeger organisation. To af fire drukneulykker fra strand i år skete omkring Fåborg.

Antallet af drukneulykker ved de danske strande er faldet en smule i årets første seks måneder. Det viser tal fra Rådet for Større Badesikkerhed. Alligevel er der grund til at se på, om livreddernes sæson skal afstemmes bedre med badesæsonen, påpeger rådet.

- Indtil nu har der været fire drukneulykker i forbindelse med badning fra strand. I hele 2014 druknede 11, mens tallet i 2013 var 13. Så hvis trenden fortsætter, vil færre drukne i år, siger Sven Hedegaard, der er formand for Rådet for Større Badesikkerhed, i en pressemeddelelse.

Selv om antallet af drukneulykker ved de danske strande er faldende, så er tallet for halvåret kun en anelse under tallet for samme periode sidste år. Det er til trods for, at vejret i de første sommermåneder viste sig fra sin dårligere side.

- Nu har livredderne forladt strandene, men der bades fortsat. Nu er der bare ingen til at redde folk, som kommer i fare. Så der er al mulig grund til at se på, om det kan gøres på en anden måde fremover, siger Sven Hedegaard.

Han understreger, at de færre drukneulykker ikke nødvendigvis betyder, at danskerne er blevet mere forsigtige, når de kaster sig ud i bølgerne.

- Det skyldes snarere vejrets luner. Både 2014 og 2013 bød på gode, varme somre, der faldt tidligt på sæsonen, så vandet hurtigt fik en badevenlig temperatur. I år har strandene været mere øde en stor del af sæsonen og livredderne har primært haft forebyggende arbejde med oplysning og rådgivning til badegæsterne, forklarer Sven Hedegaard.

De fire drukneulykker med badning fra strand i år fandt alle sted i juli. Ulykkerne skete i henholdsvis Fåborg, Fåborg Fjord, Allinge og Ulfshale, hvor der var ikke faste livreddere på stederne.