I det fynske folks tjeneste

DBU vil hjælpe flygtninge

Tacklinger og skulderskub ude i landets mange fodboldklubber skal være bindeled mellem flygtninge og danske børn.

00:18

Fodbold kan sagtens være med til at løse kommunernes opgaver med integration af flygtninge. Det er i hvert fald planen. 

Dansk Boldspil Union er på tur rundt i landet for at snakke med de danske borgmestre for at få dem til at se mulighederne i, at fodboldklubberne i deres kommuner kan hjælpe med en samfundsopgave som integration af flygtninge.

- Nogle af dem der har været dygtigst til det her, det er faktisk mine kollegaer i DBU Fyn, som er langt fremme med en række aktiviteter forklarer han, Jesper Møller, der er formand for DBU. 

Han forklarer endvidere, at de hos DBU er opmærksomme på, at det ikke er deres opgave at lave flygtninge - eller integrationspolitik, men på trods af det, har det været klubmedlemmernes ønske at hjælpe flygtninge.

 - Vi har den holdning, at vi skal ikke bestemme, om flygtninge og asylansøgere skal ind i landet, eller om de skal ud igen, men mens de er her, så skal vi behandle dem ordentligt, siger Jesper Møller. 

Alene på Fyn skal kommunerne tage imod næsten 1600 flygtninge. Og her kan fodboldklubberne komme til at spille en væsentlig rolle, mener Dansk Boldspil Union, der netop nu er på tur rundt i landet for at snakke med borgmestrene om fodboldens muligheder.

De fleste fynske kommuner har allerede haft besøgt af DBU.

Se det fulde interview med Dansk Boldspil Unions formand Jesper Møller her

07:17 Luk video