De fynske busser kører igen

De regionale busser på Fyn kører igen, og busdriften forventes at være helt normal fra onsdag eftermiddag. Buschaufførerne besluttede på et fagligt møde onsdag formiddag at genoptage arbejdet efter at Arriva ledelsen havde givet chaufførerne ret i samtlige kritikpunkter.

-

De regionale busser på Fyn kører igen, og busdriften forventes at være helt normal fra onsdag eftermiddag. Buschaufførerne besluttede på et fagligt møde onsdag formiddag at genoptage arbejdet efter at Arriva ledelsen havde givet chaufførerne ret i alle deres kritikpunkter.


Det var forhandlingerne tirsdag mellem chaufførernes forhandlingsdelegation og Arriva-ledelsen, der førte til et gennembrud i den to dage lange konflikt.


Total sejr til chaufførerne
Arriva-ledelsen har nu bøjet sig alle områder, og skrevet under på en fælles erklæring med chaufførernes tillidsrepræsentant.


\"Arrivas ledelse og chaufførerne er blevet enige om den 18-punkters menu, som chaufførerne har fremført. Arriva anerkender, at der er sket væsentlige fejl og at de vil blive rettet hurtigst muligt. Der er samtidig enighed om, at striden nu er bilagt\", hedder det i erklæringen, der er underskrevet af chaufførernes tillidsrepræsentant, Birger Møller Rex og John  Borchers, direktør i Arriva Vest.


Aftalen betyder, at ledelsen nu erkender at den har fortolket reglerne om overarbejde og delevagter forkert.


Normal busdrift onsdag eftermiddag
De 350 chauffører genoptog arbejdet onsdag kort efter klokken 11, og buskørslen på de regionale ruter vil være normal af onsdag eftermiddag. Det gælder også bytrafikken i Kerteminde og Faaborg som også var ramt af arbejdsnedlæggelsen tirsdag.