I det fynske folks tjeneste

De Konservative vil aflive regionerne

Regionerne skal nedlægges, og et udvalg skal komme med forslag til, hvordan landets sygehuse kan drives, når staten og kommunerne overtager det politiske ansvar for landets sundhedsvæsen.

De konservative vil nedlægge regionerne og dermed spare et administrativt led væk. Staten og kommunerne skal overtage ledelsen af sundhedsvæsnet.

Det siger De Konservative, der vil have partiets krav skrevet ind i et nyt regeringsgrundlag.

- I et lille land som Danmark er det ikke nødvendigt med tre administrative led. Det er for dyrt, så derfor vil vi fjerne regionerne. Og står det til os, har vi afholdt det sidste regionsrådsvalg, siger De Konservatives politiske ordfører, Carina Christensen til Jyllands-Posten.

Truslen rykket nærmere

Det er ikke første gang, De Konservative kræver regionerne afskaffet. Men nu skal det være en del af et regeringsgrundlag, hvis V og K skal fortsætte regeringssamarbejdet efter valget, så truslen mod regionerne rykker nærmere.

- Man har mange mennesker ansat for at varetage en eneste opgave; at drive det danske sundhedsvæsen. Men på Christiansborg er vi meget optaget af sundhedsvæsenet under alle omstændigheder, og de store beslutninger bliver alligevel truffet inde hos os. Så derfor kan man lige så godt spare et administrativt led væk i en tid, da vi skal vende hver en krone, siger Carina Christensen, der ikke har noget præcist tal for, hvor meget der kan spares.