I det fynske folks tjeneste

- De må lære at spare ligesom alle andre foreninger

Brugerne på TV 2/Fyns facebookside har klare holdninger til folkekirken. Kristian Friis skriver eksempelvis på facebook, at kirken må lære at spare.

Det er påskedag  i dag - den dag, hvor Jesus Kristus, ifølge Det Nye Testamente, stod op af graven efter at have været død siden langfredag.  

TV 2/Fyn var forbi  Seden Kirke i dag, hvor der var 12 kirkegængere.

- Vi har en fast menighed, som er glad for at komme her, og som kommer her ganske tit, siger sognepræst Anne Kathrine Rafn Hauge fra Seden Kirke.

I aften har vi inviteret Biskop Tine Lindhardt og Karsten Hønge i studiet kl. 19.30 for at høre, om hvordan man får flere i kirken, eller om det overhovedet er nødvendigt?

Men på TV 2/Fyns facebookside er debatten om folkekirken allerede i gang. 

Kristian Friis skriver blandt andet:

-På tide man begynder at lukke de kirker der ikke kan løbe rundt. folkekirken får tilført 800 millioner kroner hvert år, oven i det de får ind via kirkeskatterne. Så de må lære at spare lige så vel som alle andre "foreninger" i DK.

En anden bruger på facebook, Kasper Winter skriver, at kirken burde lukkes ned og laves om til noget andet. 

I Seden Kirke er holdningen dog anderledes. Ifølge sognepræsen giver kirken borgerne en tryghed på trods af, at kirkebænken ikke altid er fyldt op.

- Så har vi dem, der synes, at det er trygt, at kirken er der, at klokkerne er her. Og de ved at 'selvom jeg ikke kom her denne her gang, så kommer jeg næste søndag, og jeg er ligeså velkommen, siger Sognepræst Anne Katrhine Rafn Hauge. 

Følg med i aften kl. 19.30,  hvor Biskop Tine Lindhardt og Karsten Hønge er i studiet for at debattere om folkekirken.