I det fynske folks tjeneste

De sociale medier raser over ny dessert: - En hån mod brunsvigeren

Den nye dessert med udgangspunkt i den fynske brunsviger får hårde ord med på vejen på de sociale medier.

00:37

Video: Alex Syrik

I anledning af brunsvigerens dag tidligere på ugen var TV 2/Fyn taget til København for at få et glimt af en ny dessertopfindelse.

Brunsvigerbuddingen er en del af Marie Holms nye opskriftssamling, “Flere dirrende desserter”, der udelukkende består af buddinger (se opskriften her).

Læs også Fynsk kageskat i blævrende klæder: Nu kommer brunsvigerbuddingen

- En brunsvigerbudding er en form for karamelbudding, men er lavet med brunsvigeringredienser. Det vil sige, det er farin, smør og sirup og en lille smule salt, så det ikke bliver så vammelt. Og så er det blevet oversat til buddingsprog, siger Marie Holm til TV 2/Fyn.

Ingen hyldest til brunsvigeren

Efter videoen af brunsvigerbuddingen er blevet delt på de sociale medier er kritikken haglet ned over den nye dessert.

- En hån mod brunsvigeren, skriver Linda Eriksen på TV 2/Fyns Facebook-side.

- Det der er den-ondenlyneme ikke en hyldest til brunsviger, tilføjer Anne-Katrine Larsen.

Tusindvis af kommentarer på de sociale medier

Siden onsdag har opslag på de sociale medier om brunsvigerbuddingen fået tusindvis af kommentarer med sig - både på TV 2s og TV 2/Fyns opslag - de fleste er overvejende negativt indstillede over for den nye dessert.

- Det er ikke en hyldest til fynsk brunsviger overhovedet. Den har absolut intet med brunsviger at gøre, ikke engang som en ny variant. Dette er en dessert - ikke en kage. Hvordan kan man hitte på at komme i tanke om at lave sådan noget, når man hører ordet brunsviger? Der er jo intet dej i en budding, skriver Karina Holm Gregersen.

- Jeg synes næsten, det er "helligbrøde" at blande de to ting sammen, skriver Sandra Larsen.

Facebook-brugerne giver ikke meget for, at den københavnske bager, der ganske vist har fynske rødder, piller ved den fynske specialitet.

- En brunner er en brunner! Hun forsøger blot at provokere og få opmærksomhed! Og så er hun fra Fyn! Jeg er skuffet, fastslår Pia Klint Jørgensen.

- Brunsvigerbudding har da intet med brunsviger at gøre, tilføjer Joan Maj-britt Bach Andersen.

Marie Holm er vokset op i Faaborg, og hun har spist masser af brunsviger gennem livet. Både den hjemmelavede slags og den, de hentede hos bageren i Faaborg.

Netop bageren i Faaborg er med i afstemningen på tv2fyn.dk, der har til mål at finde ud af, hvor man købe den bedste fynske brunsviger. Du kan stadig nå at pege på din favoritbrunsviger. Vinderen kåres i efterårsferien.

Hvis du ikke kan se afstemningen i din browser, så klik her.