I det fynske folks tjeneste

De store maskiner er yt: Her er SmartCar med sneplov og saltspreder

Ny privat vintertjeneste vil med intelligent teknologi gøre snerydningen mere miljøvenlig.

00:25

Video: Morten Grundholm

Nu er det slut med store sneplove og spild af salt på vejene. Ihvertfald hvis man skal tro den nye virksomhed, som er på vej til Fyn.

Virksomheden Vinterservice har fyret de tunge traktorer og i stedet spændt sneploven foran en SmartCar. Bagpå er monteret en saltspreder og det er med til at begrænse forbruget af brændstof og CO2.

Virksomheden har også udviklet en software til en app, hvor man bestiller sin snerydning med et par tryk på mobiltelefonen. Ved at taste adressen ind, kan man få en pris med det samme.

Via GPS registrerer ved man præcist hvor bilen har kørt og ikke har kørt. Det er med til at sikre, at den ikke kommer til at køre det samme sted to gange eller slet ikke kører ud til adressen.

Teknologien gør, at man som kunde også får dokumentation på fotos af de ryddede veje.

- Vi har taget en traditionel branche som snerydning og tilført moderne teknik. Det her kan der være et kæmpe marked for.

Niels Bidstrup, ejer og direktør Vinterservice

Nødvendigt onde

For mange er snerydning et nødvendigt onde, men  de små SmartCars er blevet populære i både Berlin, Hamborg og København. Nu er de også på vej til Fyn for at rydde sne.

Første februar har Vinterservice etableret et samarbejde med den landsdækkende kæde Danren i Odense. De kører ud og rydder sne på 50 ejendomme i byen og forventer at tidoble det tal på Fyn henover de næste fem år.

00:05

Vinterservice har selv udviklet softwaren til en app, som sender de små biler ud for at rydde sne

Luk video

Snerydning med potentiale

Virksomheden har eksisteret i seks år og ser et stort potentiale i vintertjenesterne.

-  Det her er er noget vi tror på. Det er gået forrygende i København, hvor vi er vokset fra ingen ejendomme til knapt 500 ejendomme på fem sæsoner. Så det er ret godt, siger  Niels Bidstrup, der er direktør og ejer af Vinterservice.

Virksomheden fungerer som en taxacentral. På kontoret i København er de seks medarbejdere, en ansat på kontoret i Sydsjælland foruden to ansatte i Jylland. I Ringe har de nu har ansat Dennis Gregersen til at koordinere på Fyn.

00:28

Se hvordan SmarCar-snerydderen fungerer

Luk video

Vinterservice forventer at ansætte en driftschef på Fyn i takt med at flere ordrer kommer ind:

- Vi har flere ting i vores pipeline, men det er klart, at vores SmartCar med sneplov passer perfekt indtil de opgaver, som vi indtil videre går efter på Fyn - med Odense som udgangspunkt, siger Niels Bidstrup, ejer af Vinterservice. 

Vinterservice startede i København og har siden spredt sig videre ud på Sjælland samt til Berlin og Hamborg – og nu rykker det så til Fyn.