Debat med Buch vender tilbage

Skal vi have muslimske eller etniske plejehjem i Odense ? Det er emnet, når en ny række af Debat med Buch begynder torsdag d. 8. maj.

Antallet af ældre med anden etnisk baggrund siger kraftigt i de her år.

Tal fra Danmark statistik viser, at der i dag bor mindst 25.000 ældre med rødder i Mellemøsten i Danmark, og at det tal vil være tredoblet i 2030.

De store generationer af nydanskere, som nu er på vej ind i alderdommen giver en række nye udfordringer i ældreplejen i landets kommuner.

Aarhus og København er derfor som de første i Danmark i gang med at oprette plejehjemsboliger for indvandrere, som på grund af sprog, religion, kultur kan have særlige behov.

Undersøgelser viser nemlig, at en del ældre med anden etnisk baggrund end dansk er særligt sårbare på en række områder.

Odense Kommune har også stor fokus på udfordringerne. Ved at ansætte tosprogede medarbejdere, der gennem forebyggende hjemmebesøg får kontakt med de ældre, har medarbejderne i ældreforvaltningen knækket koden for, hvad der skal til for at nå ind til de etniske ældre.

Man har fået kontakt til en målgruppe, som man ikke ved særlig meget om, og som kan bruges i fremtiden, hvor antallet af etniske ældre vokser.

Hvordan sikrer vi de etniske ældre en tryg og værdig alderdom? Det er temaet i torsdagens udgave af Debat med Buch.

Debattørerne er:

  • Saliha Marie Fetteh, som er ekstern lektor på SDU,
  • folketingsmedlem Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti
  • tidligere byrådsmedlem Anna Rytter fra Enhedslisten samt
  • byrådsmedlemmerne Bo Libergren fra Venstre og
  • Niclas Turan Kandemir fra Socialdemokraterne.

Debat med Buch er dermed tilbage på skærmen og sender de kommende torsdage i tidsrummet 20.00 til 20.30 på vores egen TV 2/Fyn-kanal.