December-weekenden bliver grå og regnfuld

Tredje søndag i advent byder på gråvejr med milde temperaturer, men også mulighed for sol de fleste steder.

Skal vintervejret hellere være gråt end hvidt, så er weekenden før juleferien lige sagen. Det bliver nemlig skyet med regn både fredag, lørdag og søndag, lyder det fra vagtchef Jørn Thomsen fra DMI.

- Til gengæld behøver vi ikke kigge efter frosten, for den er slet ikke inde i billedet, siger han.

Det er en stribe af fronter, som i løbet af weekenden trækker ind over Danmark fra sydvest og vest. Fælles for fronterne er, at de er forholdsvis svage.

- Det betyder vekslende vejr med forbigående regn, opklaring og så forfra igen, siger Jørn Thomsen.

Mens vejret fredag overvejende er gråt og regnfuldt, så er der større chancer for sol lørdag og søndag. Lørdag eftermiddag klarer det op vestfra, så jyderne kan få glæde af solskin i løbet af eftermiddagen.

Søndag kommer solen til at skinne flere steder, når opklaringen begynder omkring middagstid.

- En større del af landet får glæde af den opklaring, da det går hurtigere. Bornholm får dog ikke solen at se, siger Jørn Thomsen.

Dagtemperaturerne ligger i weekenden på mellem fem og otte grader og er for årstiden milde. Det samme er tilfældet med nattemperaturerne, der falder et par grader. Men termometeret kommer ikke til at vise under frysepunktet.

Hen over weekenden tager vinden til. Lørdag får vi en svag til frisk vind, mens tredje søndag i advent byder på jævn til hård blæst fra sydvest.

Den hårde vind fortsætter ind i begyndelsen af næste uge, hvor også det grå decembervejr følger med. Mandag bliver en skyet dag, hvor der falder regn af og til.

Tirsdag og onsdag byder på nogenlunde samme vejr som i weekenden - skyer, regn, opklaring og så skyer igen.