Dehydreret løber overladt til sig selv

En stærkt dehydreret og omtumlet løber vaklede rundt ved målstregen i 45 sekunder før officials fra Lillebælt Halvmaraton kom løberen til hjælp.

Billeder fra Lillebælt Halvmaratons hjemmeside viser, at løbsofficials blot kiggede på manden, der formentlig ikke anede, hvor han var.

Manden kom i mål på bruttotiden 1.54.05. Han vaklede ind over målstregen og faldt derefter omkuld. Men selvom han lå i vejen for andre løbere, kom ingen af de fire officials i nærheden løberen til undsætning.

Kort efter rejste manden sig op igen og vaklede særdeles usikkert tilbage over målstregen igen - imod de mange løbere der kom ind - og krydsede måltæppet endnu en gang.

Herefter dejsede han igen omkuld lige på den anden side af måltæppet. To officials står omkring en meter fra manden, men griber ikke ind, selvom manden tydeligvis har brug for hjælp.

En medarbejder skræver hen over den liggende løber, og en anden flytter den liggende løbers ben, så han ikke ligger i vejen for de hundredvis af løbere, der strømmer i mål. Men manden får ingen hjælp fra løbsmedarbejderne.

Efter 37 sekunder opdager en medarbejder omkring 25 meter før målstregen, at noget er helt galt ved målområdet. Hun springer over hegnet og pisker den nødstedte løber til undsætning, og efter 45 sekunder får den konfuse og dehydrerede løber endelig hjælp.

For sen hjælp

Lillebælt Halvmaraton har ellers erklæret at sikkerheden havde topprioritet ved arrangementet, hvor 10.000 løbere lørdag gennemførte en halvmaraton.

- Det kan ikke undgås at nogen ikke kan klare det og får det dårligt, når 10.000 løbere stiller op, forklarer løbsleder Mads C. Stryhn.

Han forklarer sikkkerhedsbristen med, at løberen var kammerat med en af falckredderen ved målstregen, og at løberen fortalte, at han var ok. Men han erkender, at billederne ikke er kønne.

- Direkte adspurgt, så skulle det have gået en smule hurtigere, og der burde have været grebet ind med det samme, siger løbsleder Mads C. Stryhn.

Løberen fik efterfølgende et drop. I følge Mads C. Styhn vil epidsoden nu blive evalueret af Lillebælt Halvmaraton.

Løberen tilfreds

TV 2/FYN har været i kontakt med den pågældende løber. Han ønsker at være anonym, men fortæller, at han har det godt igen. Han erklærer sig samtidig tilfreds med den måde han blev behandlet af Lillebælt Halvmaraton på.

- Jeg kender den redder, der rører ved mit ben, og jeg har også mundtlig kontakt med ham, fortæller den uheldige løber.