Deltag i blomsterstafetten - og skaf penge til Knæk Cancer

TV 2/FYN og de øvrige TV 2-regioner sender søndag 18. oktober Knæk Cancer-blomsterstafetter rundt i Danmark for at skaffe penge til forskning, patientstøtte og forebyggelse.

Gentager successen

Under den store Knæk Cancer-uge sidste år skabte TV 2 og Kræftens Bekæmpelse 'Del Håbet - verdens længste blomsterstafet', hvor over 3.000 danskere i hele landet sendte ti blomsterstafetter fra hånd til hånd og indsamlede i alt 250.000 kroner til Knæk Cancer.

Fra søndag 18. oktober i år gentages succesen. Denne dag sender TV 2/FYN og de øvrige syv TV 2-regioner nemlig - på hver deres kreative facon - blomsterstafetter ud i landet. Hver gang stafetterne deles i de følgende dage, giver det 15 kroner til Knæk Cancer, som kommer fra sponsoren HTH Køkkener.

I alt ti blomsterstafetter sendes rundt i Danmark. De to resterende stafetter sendes af sted søndag aften i 'Knæk Cancer: Hvem vil være millionær?' og mandag morgen i 'Go' morgen Danmark'.

- At være vidne til den varme, kærlighed og kreativitet, som danskerne viste, da de sidste år delte de ti Knæk Cancer-stafetter rundt i landet, var en fantastisk oplevelse. Når vi igen i år slipper stafetterne løs, håber vi at give endnu flere danskere mulighed for at tage del i oplevelsen og dermed samle endnu flere penge ind til folkesagen Knæk Cancer, siger Jannick Blaksmark, kreativ konceptudvikler hos TV 2 Marketing.

Hver gang en Knæk Cancer-stafet bliver delt, tager stafet-modtageren og -giveren et billede - en "twofie" - sammen med den blomsterformede stafet. Billederne bliver registreret på et digitalt danmarkskort på knækcancer.tv2.dk, hvor alle kan følge med i stafetternes spændende rejse og den kreative overlevering.

Lørdag 24. oktober skal blomsterstafetterne indsamles, og udbyttet gøres op til brug for aftenens 'Knæk Cancer Live'-show på TV 2.

- Stafetterne rejste sidste år - med hjælp fra TV 2-regionerne og danskerne - en distance, der svarer til afstanden mellem London og Beijing og besøgte hele landet fra det østligste Bornholm til det nordligste Jylland. Vi håber, at danskerne igen i år vil stå sammen og hjælpe Knæk Cancer-stafetterne ud af fjernsynet og videre på en fantastisk rejse gennem land og by, siger Jannick Blaksmark.

Følg stafetten her

TV 2s programmer sætter fokus på kræft

TV 2 holder Knæk Cancer-uge fra søndag 18. oktober, hvor kanalen i en række programmer sætter fokus på oplysning om kræft og laver indsamling til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, oplysning, forebyggelse og med at øge livskvaliteten for kræftpatienter og deres pårørende.

Blandt årets øvrige tiltag er Knæk Cancer-bussen, som i uge 43 besøger fem byer, Hjørring, Holstebro, Esbjerg, Faaborg og Nykøbing Falster. Her kan man få et sundhedstjek af sin krop, lære om forebyggelse af kræft, deltage i en bevægende lys-event, tale med rådgivere fra Kræftens Bekæmpelse, få tjekket mistænkelige modermærker og opleve TV 2s populære 'Go' aften Danmark' blive sendt ud til de danske tv-seere.

Se og læs mere om Knæk Cancer på Facebook