I det fynske folks tjeneste

Den fynske vandring dykker ned i Hindsholms historie

Fyn Live fortsætter vandreturen over Fyn onsdag. Denne gang skal det handle om Hindsholm og områdets historie, og det er i selskab med en ægte hindsholmer.

Solnedgang på Hindsholm Foto: Preben Dahl

Den fynske vandring fortsætter onsdag, hvor den slap mandag. Fyn Live-holdet er nået et stykke ned på Hindsholm, og det er netop halvøen på Nordfyn, dagens program handler om.

Historisk hindsholmer

Dagens gæst er Kurt Risskov Sørensen, som er museumsinspektør ved Østfyns Museer. Han bor selv i området og ved en hel masse om områdets historie. Sammen med Preben Dahl, kommer han blandt andet forbi den 5000 år gamle gravhøj, Mårhøj, som indeholder Fyns største jættestue.

Derudover skal det handle om den tidligere jernbane, der strakte sig fra Odense til Martofte på det nordlige Hindsholm. Banen blev nedlagt i 1966.

Den fynske vandring

Starten gik fra Fyns Hoved mandag den 2. januar, men hvor ruten ender i slutningen af året, det skal seerne være med til at bestemme. 

Det er idéen bag et helt nyt program på TV 2/FYN, hvor Preben Dahl i løbet af året tager gæster med ud på en gåtur. Hver tur begynder, hvor den sidste sluttede, og på den måde vil Fyn Live-holdet forsøge at få tilbagelagt flest mulige kilometer i løbet af året. 

Læs også Den fynske vandring: Fyn Live går øen rundt

Turene sendes selvfølgelig direkte på TV 2/FYN Nyhedskanalen, og undervejs kan du bliver meget klogere på dagens gæst. 

Hvem skal med næste gang? 

Hvem kunne du godt tænke dig at se gøre Preben følgeskab på næste gåtur? Og hvor skal de gå hen? Kom med dine idéer i kommentarfeltet herunder, eller send en mail til prda@tv2fyn.dk

Se starten på den fynske vandring her.