I det fynske folks tjeneste

Den koldeste nat på Fyn

Fynboerne har sovet igennem den koldeste nat i ni måneder.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

Natten til lørdag har været kold - rigtig kold. 

Faktisk har det været den hidtil koldeste nat i meget lang tid. Og det gælder ikke kun på Fyn. I store dele af landet har natten været den koldeste i ni måneder. 

Det skriver TV 2 Vejret

Fyn var dog ikke det koldeste sted i nat. Koldest blev det i den sydlige del af Jylland, hvor man både i Billund og i Skrydstrup ved Vojens i de sene nattetimer nåede ned på -6,0 grader.

Det er den laveste temperatur målt i hele efteråret og starten af denne vinter. 

Læs også Kør forsigtigt: Glatte veje på Fyn

Natten har dog været præget af relativ hård nattefrost flere steder i landet. I Isenvad ved Ikast var der -4,5 grader, mens man på Tåsinge ved Svendborg havde -3,2 grader. På Sjælland havde man det med -3,5 grader koldest ved Roskilde.

Det var en kombinationen af klart vejr, rolige vindforhold og tør og kold polarluft over landet, der gav grobund for den iskolde nat.

Det var først da skyer og en let opfriskende vind sent på natten trak ind over landet fra vest, at temperaturerne atter begyndte at stige, så der lørdag morgen kun var relativ let frost i det meste af landet.

Men alligevel vågnede de fleste danskere og dermed også fynboer op til frost på bilen. 

Fynboerne får en kold lørdag med temperaturer mellem to til fire grader med lidt skyer på himlen og en risiko for enkelte byger midt på dagen.