I det fynske folks tjeneste

Den nøgne Sandhed hyldet som innovativ idé

Fire elever fra Vesterdal Efterskole og to studerende fra University College Lillebælt vandt to af konkurrencerne ved Danish Entrepreneurship Award.

Fynske elever vandt torsdag hele to priser, da Danish Entrepreneurship Award for syvende gang samlede unge fra hele landet til en dag med innovative idéer.

Eleverne vandt henholdvis for et spil, der skal hjælpe med seksualundervisning, og for et værktøj til bedre vikarløsninger på skoler.

Læs også Prisregn: Elever fra Vesterdal Efterskole sejrer ved DM i Entreprenørskab

Det er fire piger fra Vesterdal Efterskole, der har udviklet et nyt spil til seksualundervisningen i 5.-7. klasse. Spillet hedder "Den nøgne Sandhed", og teamet har vundet 10.000 kroner.

Vi er meget glade. Det har virkelig været spændende at arbejde med det her, fordi det måske godt kan blive realiseret.

Rosa Berdin Hansen, Anna Marie Viderø, Pauline Gedde Vesterlund Jakobsen og Ane Møller Hansen, Vesterdal Efterskole

- Vi er meget glade. Det har virkelig været spændende at arbejde med det her, fordi det måske godt kan blive realiseret. Vi har arbejdet intensivt i halvanden måned med det, lyder det fra Rosa Berdin Hansen, Anna Marie Viderø, Pauline Gedde Vesterlund Jakobsen og Ane Møller Hansen.

Blev overrasket over prisen
Martin Kongshave og Maria Thiemer fra University College Lillebælt vandt også en pris på 10.000 kroner for at have udviklet et læringsspil, der skal afhjælpe problemet med ufaglige vikartimer i folkeskolen, så undervisningen bliver mere faglig relevant. Værktøjet hedder "Faget Fanger".

 

Og det kom faktisk helt bag på de to studerende, at det var dem, der skulle løbe med prisen.

Vi er overvældet over at vinde! Vi vidste faktisk ikke, at vi havde så god en idé

Martin Kongshave og Maria Thiemer, University College Lillebælt

- Vi er overvældet over at vinde! Vi vidste faktisk ikke, at vi havde så god en idé. Vi har bare nørdet med vores læringsmiddel. Men planen er at skalere op og lave flere spil, lyder det fra teamet.

Læs også Vesterdal Efterskole er bedst til entreprenørskab

Næsten 7.000 unge var samlet på dagen, og mere end 2.000 unge deltog i den største konkurrence, nemlig Idékonkurrencen.