Den store kartoffeldag

Danmarks Kartoffel Råd har tirsdag indkaldt skuespillere, politikere, landmænd og hele verdenspressen til Egeskov Slot på Sydfyn. Formålet med dagens stort opsatte møde er at få udnævnt \"Årets kartoffelambassadør\" og starte konkurrencen \"DM i kartoffeldyrkning\".

-

Danmarks Kartoffel Råd har tirsdag indkaldt hele verdenspressen til Egeskov Slot på Sydfyn. Formålet med dagens stort opsatte møde er at få udnævnt \"Årets kartoffelambassadør\" og starte konkurrencen \"DM i kartoffeldyrkning\".


Et væld af politikere, kokke, skuespillere, musikere og landmænd valfarter tirsdag middag til Egeskov Slot. Programmet for dagen starter kl. 13, hvor formanden for Danmarks Kartoffel Råd, Odenses borgmester Anker Boye(S) byder velkommen og aflægger beretning for aktiviteterne i foreningen.


Derefter skyder foreningen et væld af konkurrencer i gang. I år har kartoffelrådet planlagt følgende konkurrencer:  • DM i dyrkning af kartofler på friland
  • Danmarks bedste kartoffelopskrifter for amatører
  • Kartoffelprisen - opskrifter for professionelle

Kartoffelambassadør
Derudover skal Rådet diskutere det videre forløb af Valdemarsdag, som Rådet har udnævnt til Danmarks Kartoffeldag og have en redegørelse for aktiviterne på Danmark Kartoffel Museum & Videnscenter.


Dagens højdepunkt er udnævnelsen af \"Årets Kartoffelambassadør\". I år går titlen til skuespiller og musicaldirektør Stig Rossen. Begrundelsen for at Stig Rossen får prisen vil blive givet af Peter Gæmelke, der er Landbrugsraadets Præsident.


Nytårsprolog
Kartoflens Nytårprolog bliver i år givet af Pia Longet. Dagens seance bliver rundet af med, at medlemmerne nøje udvælger en kartoffelplante hver og lægger den i plantekasser. Kartoffel Rådets medlemmer bliver i år assisteret i denne handling af skuespillerne Jesper Klein og Per Pallesen.


Udover de mange planlagte aktiviterer lover foreningens oldermand og initiativtager, Carsten Abild fra Otterup, at der også vil være forskellige overraskelser ved det store kartoffelmøde.