Der bliver god plads til julebilisterne

Selvom Storebæltsbroen er et trafikalt knudepunkt i de travle juledage, forventes det at køre uden køer.

Når den stundende højtid står for døren, pakker rigtig mange danskere bilen og begiver sig ud på en køretur tværs gennem landet for at komme hjem til familien juleaften.

Det lægger et ekstra pres på de broer, der binder Danmark sammen.

Men på Storebæltsbroen forventer man ikke yderligere gnidninger i trafikken i form af kødannelse, selvom godt 150.000 bilister i juledagene benytter den vej, når de skal fra a til b.

- Vi forventer i år, at der vil være god plads til juletrafikken, både i betalingsanlægget og på broen, siger chef for betalingsanlæg i Storebælt A/S, Jens Kjær Nielsen.

Trafikken vil være tættest mod Fyn/Jylland den 23. og 24. december i tidsrummet 11 - 14, mens trafikken mod Sjælland vil være størst den 26. december mellem klokken 11 og 13.

- Op mod 5000 biler kører gennem anlægget per time i den travleste tid midt på dagen, siger Jens Kjær Nielsen.

Dansk Autohjælp opfordrer folk til at køre forsigtigt i de travle dage. Selvom der ikke er varslet frostvejr, kan vejene godt være påvirket af vejret.

- Særligt på de ikke-asfalterede veje er der risiko for fastkørsel, fordi de store mængder regn har skabt bløde og mudrede underlag mange steder, siger vagtcentralchef Ellen Trolle.

- I juletrafikken begiver mange sig ud på veje, hvor de ikke kører så ofte, så derfor skal juletrafikanterne være særligt opmærksomme på de lokale forhold - især de steder hvor underlaget kan være blødt.

Hos DSB er der stadig billetter at få, og trods forrige uges arbejdsnedlæggelse lover trafikinformationschef Tony Bispeskov at køre for fuld damp og have al materiel på skinnerne den 23. december, så danskerne kan komme hjem til flæskesteg.