I det fynske folks tjeneste

Der er udsigt til sommerligt vejr

Tirsdag og onsdag bliver regnfulde, men herefter kommer der varme og solskin til Danmark.

Solskin, varme og svag vind - det får danskerne til havet. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Det er snart tid til igen at finde sommertøjet og badetøjet frem. Tirsdag og onsdag skal man dog have en paraply i nærheden, men herefter kommer så det vejr, mange ønsker sig.

Mandag bliver lidt en gentagelse af vejret søndag. Dog med små forbedringer. Det holder stort set tørt, og vinden aftager en smule. Termometrene når op mellem 17 og 20 grader.

Syvdøgnsskema af uge 29 fra 13. til 19. juli 2020. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Der vil være perioder med sol, men også lange perioder, hvor skyer dominerer på himlen.

Regn - og så bliver det godt

Tirsdag begynder med sol i de østlige egne, og her kan temperaturen igen nå op på 20 grader. Regn fra vest vil i løbet af dagen brede sig til hele landet.

  Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Tirsdagens front vil i høj grad præge de østlige egne onsdag. I Jylland bryder solen igennem, men særligt om eftermiddagen kan der også komme kraftige byger. Lokalt ventes der tirsdag og onsdag at falde mellem 20 og 30 millimeter regn. Normalt falder der 66 millimeter regn i juli måned.

Torsdag bliver vejret meget bedre med nogen sol. Temperaturen vil flere steder nå op over 20 grader. Prognoserne peger dog på, at der kan komme stedvise byger, som lokalt kan være kraftige.

Prognose af regn tirsdag og onsdag. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Så kommer solen

Et højtryk fra vest sørger for ret rolige vindforhold i slutningen af ugen. Fredag ser umiddelbart bedst ud. Fredagens vejr vil sikkert få mange til strandene. Svag vind, 20 til 23 grader og meget sol.

Vejrudsigten for weekenden er mere usikker, men det tyder på, at den kan blive ganske pæn. Det vil antageligt være med meget solskin i morgen- og formiddagstimerne. Om eftermiddagen og først på aftenen vil der optræde flere skyer, og især søndag kan det resultere i lokale byger.

Prognose af temperatur fredag 17. juli. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Temperaturerne vil nok placere sig mellem 18 og 23 grader.