I det fynske folks tjeneste

Derfor står Alex Rasmussen til karantæne

Der venter Alex Rasmussen mellem et og to års karantæne fra cykelsporten. Her er danskerens tre forseelser.

Når Alex Rasmussen er suspenderet fra VM i cykling og alle øvrige cykelløb indtil videre, skyldes det, at han tre gange inden for de seneste 18 måneder har overtrådt de såkaldte whereabouts-regler.

De kræver, at atleterne hele tiden oplyser, hvor de opholder sig, og skal sikre, at dopingkontrollen til enhver tid kan finde og teste dem.

Alex Rasmussens overtrædelser er som følger:

I februar 2010 var han ikke til stede, da Anti Doping Danmark kom forbi.

I oktober 2010 havde han glemt at oplyse sine whereabouts.

I april 2011 var han ikke til stede i Spanien, da UCI's dopingkontrol ville teste ham.

Strafferammen for forseelsen lyder på mellem et og to års karantæne. Det er DIF's dopingnævn, der skal dømme i sagen efter indstilling fra dopingudvalget, som igen har fået sagens akter fra Anti Doping Danmark.

Når dommen er afsagt, har Alex Rasmussen mulighed for at anke den. Han har dog allerede erkendt, at han har overtrådt reglerne.

Når der er gået så lang tid fra den tredje advarsel og til suspenderingen trådte i kraft, skyldes det, at man i sådan en situation er ekstra grundig, fortæller Lone Hansen, der er direktør for Anti Doping Danmark.

- Atleten skal have god tid til at forklare sig, og man skal tage stilling til, om forklaringen er sådan, at det udløser en advarsel eller ej.

- Det er smadder dårlig timing i forhold til VM, og det beklager vi også. Men den landede først her hos os den 13. september, og vi har reageret så hurtigt, som vi kunne, siger Lone Hansen.

Hun fortæller endvidere, at sagens alvor ikke kan være kommet bag på Alex Rasmussen.

- Vi gør os megen umage for at forklare rytterne, at de skal passe på, når de har to advarsler, siger hun.