Destilleri får hjælp: Gin, rom og whisky giver røde tal

Nyborg Destilleri i minus med seks millioner kroner. Ørbæk Bryggeri skæppede dog i kassen med 17 millioner kroner.

Det tager tid og koster penge at fremstille gin, rom og whisky.

Det ved man hos Nyborg Destilleri, der for andet år i træk kommer ud med røde tal.

Destilleriet, der åbnede restaurant og destilleri for publikum i juni sidste år, gav et underskud på godt 6 millioner kroner før skat i 2017.

Året før var underskuddet på godt to millioner kroner.

Egenkapitalen er dermed i minus med 6,6 millioner kroner.

Ejerne, familien Rømer og kapitalfonden Triodos OGF Luxco, kalder dog underskuddet "som forventet" og oplyser, at ejerselskabet Natufrisk Group Holding, vil tilføre selskabet den nødvendige kapital.

Selskabet indeholder også familien Rømers turskib Fionia. Det er dog ikke oplyst, hvordan tur-aktiviteterne påvirker regnskabet.

Hvad ejerne har sat til på destilleri-aktiviteter, tjener man dog rigeligt hjem på Ørbæk Bryggeri, der sidste år gav 17 millioner kroner i overskud før skat - cirka tre par millioner kroner dårligere end året i forvejen.

Bryggeriet fremstiller økologiske øl og sodavand og ejes af Naturfrisk Group Holding, som ejes 80 procent af Niels Rømer og sønnen Nocolai Rømer. De sidste 20 procent ejes som nævnt af Triodos OGF Luxco.

Far og søn har sammen holdingselskabet NN Holding Aps, der endnu ikke har afleveret regnskab, men som i 2016 havde en egenkapital på 80 millioner kroner.