Det gamle bibliotek i Middelfart lukker

Lørdag d. 16. april 2005 er det uigenkaldelig sidste mulighed for at låne bøger på det gamle bibliotek i Algade i Middelfart.

-

Lørdag d. 16. april 2005 er det uigenkaldelig sidste mulighed for at låne bøger på det gamle bibliotek i Algade i Middelfart.

Flyttekasserne er leveret, 100.000 bøger skal pakkes, pc\'erne tages ned, og det hele skal køres ned på Kulturøen til opstilling. Her skal der opstilles reoler, selvbetjenings- og sorteringsanlæg, IT pladser, og alle bøger, cd\'er, videoer, lydbøger m.v. skal stilles op på en ny måde.

Fredag d. 17. juni 2005 åbner et helt nyt Middelfart Bibliotek på Kulturøen med alle bøger og materialer frit tilgængeligt på hylderne, med læsepladser i første parket til Lillebælt, med pc\'er til fri afbenyttelse.

Det nye bibliotek bliver udstyret med moderne selvbetjening, som man måske kender det fra andre og større biblioteker. Det betyder at lånerne selv afleverer bøger og andre materialer, som skal retur i en slags automat, som derefter sorterer dem. Også ved hjemlån sørger lånerne selv for i ro og mag at få registreret det, der er lånt.

Skulle man glemme at få det registreret bliver man mindet om det, når man går ud af bibliotekets hoveddør, idet udlånsmaterialerne nu bliver forsynet med tyverisikring i form af en chip.