I det fynske folks tjeneste

Det tredje spor virker

Hastigheden er steget, og det samme er både fremkommeligheden og sikkerheden, siden det tredje motorvejsspor åbnede på Vestfyn. Det konkluderer Vejdirektoratet.

01:49

02:50

1 af 3

Den tresporede motorvej på Vestfyn har været åbent siden oktober, og dermed har Vejdirektoratet nu haft et kvartal til at vurdere om den én milliard dyre vej lever op til forventningerne.

- Vi kan se at gennemsnitshastigheden er stigende og det er en klar indikation på at der er et større flow med færre trafikpropper på vejen, siger Søren Andersen, der er anlægschef i Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet har målt gennemsnitshastigheden for alle trafikanter på den nye sekssportede motorvej ved hjælp af måleudstyr langs motorvejen. Og den gennemsnitlige hastighed for alle biler er nu på 110 km/t.

- Mange kører de tilladte 130 km/t, men lastbilerne trækker gennemsnitshastigheden ned, siger Søren Andersen.

Men trods den stigende hastighed, mener Vejdirektoratet, at investeringen på én milliard kroner i den nye asfalt er en god investering.

- Vi har fået en mere jævn trafik og færre konfrontationer mellem hurtige og langsomme biler. Det giver både større fremkommelighed og en mere sikker vej, siger Søren Andersen.