Det ukendte Fyn

-

-

Oversete perler
Nogle gange gemmer de bedste historier og mest interessante oplevelser sig bag den vej vi kører forbi eller i det menneske, vi ikke engang hilser på. Reklamebureauet Nørgård Mikkelsen, TV2/Fyn og Fyens Stiftstidende er gået på jagt efter nogle af de spændende steder og personer, der ellers bliver overset. Vi bilder os dog ikke ind, at vi har fundet det totalt ukendte frem, men for de fleste seere er der nye oplevelser at hente i serien \"Det ukendte Fyn\".

Programmerne
5/9 Fra skrotbunke til smykkesten
I virkeligheden består Danmark bare af skrotsten fra Norge og Sverige, ført hertil under istiden. Men Henning Møller kan finde masser af smukt i skrotbunken. Vi tager med ham til Fynshoved, der er et mekka for stensamlere. I følge Henning er det bedst helt ude på spidsen af Fynshoved, for der er masser af sten, og der kommer hele tiden flere til. Henning anbefaler nybegyndere at læse Politikens bog om strandsten eller \"Strandsten\" af Per Smed.
Se indslag

29/8 Byen i byen
Kun 1,5 km fra centrum og så alligevel helt sig selv. Sådan er det med Skibhuskvarteret i Odense. Engang var det et ugleset arbejderkvarter, men i dag er det blevet et populært boligkvarter.
Beboerne siger, at stemningen er uhøjtidelig, og at man hilser på hinanden. Nogle gør endda alle deres indkøb i kvarteret, som da også er specielt ved at have bevaret så mange butikker.
Kvarteret starter ved Odense Banegårds Center og følger Skibhusvej helt ud til Skibhusene.
se indslag

22/8 Meditation med havudsigt
De fleste farer rundt og har travlt til hverdag, men på Holbrogaard ved Faaborg er det forbudt - her er pausen det vigtigste. På kur- og feriestedet nusser Lillian Abildgaard og Poul-Erik Jensen om gæsterne med økologisk vegetarmad, zoneterapi, drømmetydning, massage og meditation. Man kan nu også bare overnatte på Holbrogaard på almindeligt bed & breakfast-niveau.
Du finder Holbrogaard ca. 6 km. øst for Faaborg på Nabgyden 10 - det er en sidevej til hovedvejen mellem Faaborg og Svendborg, ned mod vandet. Du kan se mere på Holbrogaards hjemmeside www.holbrogaard.dk
se indslag


 

15/8 Luft under vingerne
Når man sidder ved Bøgebjerg Strand nord for Kerteminde og stirrer ud over vandet, så bliver ens synsfelt pludselig invaderet af det særeste syn: unge fynske mænd med surfbræt på fødderne og en drage over hovedet. Det hedder kitesurfing, og den sport kan du se mere til her.
Kitesurferne tager til Bøgebjerg ved østenvind, til Føns og Helnæs ved syd- og vestenvind og til Flyvesandet, når vinden kommer fra nordvest og nordøst.
Se indslag

8/8 En våd aften
Kun ganske få steder er det lovligt at slå lejr og tænde bål i naturen - et af stederne er på Vigelsø, en lille ubeboet ø i Odense Fjord. Vi har sendt det unge kærestepar, Jakob og Johanne i kajak til Vigelsø for at se, om romantikken blomstrer på øen.
På Vigelsø er der en primitiv lejrplads til max 12 personer. Alle og enhver kan uanmeldt sejle til øen og tage en enkelt overnatning i det fri. Læs mere på http://www.sns.dk/Fyn/vandrefl/95viggelso.htm . Hvis man ikke selv sejler, kan man komme til Vigelsø med en lille færge, der afgår fra Klintebjerg. Sejlplan kan fås hos Fyns Amt på tlf. 6556 1831 eller hos Fyns Statsskovdistrikt på tlf. 6265 1777. Også fjordbåden Svanen sejler til Vigelsø - tlf. 6597 7061 eller 4034 1007.
Se indslag

1/8 Til te hos Susanna
I et fredet hus fra 1784 nusser Susanna Greve om sine gæster. Hun driver et lille pensionat med få værelser indrettet med interiøret fra hendes engelske barndomshjem.
Du finder Pension Vestergade 44 i Ærøskøbing. Du kan sejle til Ærø med færge fra Rudkøbing, Svendborg og Faaborg.
Se indslag

25/7 Meretes private paradis
Sygeplejesken Merete Magnusson viser os sit private paradis, når vi besøger Lyø. Her bor hun i en sejlbåd i havnen sammen med sin mand, Sigurt. For et par år siden var Merete natsygeplejerske i København - nu passer hun de gamle på Lyø og holder i øvrigt øje med alle de andre ø-boere.
Du kan selv komme til Lyø med færgen fra Faaborg. 
Se indslag

18/7 Chateau de Børge
Varbjerg Strand ved Båring Vig mellem Middelfart og Bogense er et lidt overset sommerhusområde. De lokale påstår, det er Fyns bedste strand. Om det er sandt vides ikke, men er i hvert fald korrekt, at her ligger et af Fyns mest særprægede sommerhuse. Børge Egeberg Andersen har nemlig bygget sig sit eget lille vinslot. Se med når vi besøger Chateau de Børge eller se det med egne øjne på Bro Strandvej i Varbjerg.
Se indslag

11/7 Kunsten at kede sig
Vi lærer kunsten at kede sig ... sjovt, når vi besøger lystsejlerkolonien på Birkholm. Birkholm er så kedelig en ø, at man selv bliver nødt til at finde på noget sjovt at lave. Hvis du vil lære kunsten, finder du Birkholm i det sydfynske ø-hav, nord for Ærø. Hvis du ikke selv sejler, kan du besøge øen ved at tage postbåden fra Marstal på Ærø til Birkholm.  Det koster 30 kroner for en returbillet.
Se indslag

4/7 Danmarks smukkeste grusgrav
Vi besøger Fyns reneste søer ved Tarup-Davinde. Her er nedlagte grusgrave lavet om til rekreativt område, hvor man for eksempel kan ride, fiske, sejle med modelskibe, se stensamlinger, overnatte i shelters og ... Læs mere på http://www.fyns-amt.dk/wm113619 og http://www.naturskolen-aaloekkestedet.dk/ 
Området finder man både nord og syd for Ørbækvej ved Birkum på Østfyn.
Se indslag

27/6 Månen tur/retur
Vi tager med Aage Knudsen til Månen - det kalder man nemlig den oversvømmede strandeng, han er medejer af på Tåsinge. Og med god grund...
Officielt hedder det Monnet og findes nogle hundrede meter ude af Monnetvej ved Vårø på den sydvestligste del af Tåsinge. Stil bilen oppe ved vejen og tag resten af turen til fods. Det er forbudt at færdes der i fuglenes yngletid: 15/3-1/7.
Se indslag

20/6 Det hvide guld
Vestfyn er kendt for at lave Danmarks bedste asparges. Vi besøger 29-årige Jacob Jacobsen, der er 2. generation i aspargesmarkerne ved Sandager. Du kan selv finde Jacobs dørsalg på Middelfartvej 105, Sandager ved Assens. Men husk: aspargessæsonen slutter ved Sankt Hans.
Se indslag


 

 

 

Oversigt

    Oversigt